Thumbnail
Πώς θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΠΥ όσοι πηγαίνουν σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο

Με σημερινή εγκύκλιό του ο ΕΟΠΥΥ παρέχει διευκρινίσεις για τον τρόπο αποζημίωσης εκείνων, οι οποίοι υποβάλλονται σε ψυχοθεραπεία.

Αρχικά, σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, οι ψυχοθεραπείες εκτελούνται χωρίς συμμετοχή, όταν ο δικαιούχος δεν παρακολουθεί ή δεν έχει ενταχθεί παράλληλα σε πρόγραμμα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, ύστερα από ιατρική γνωμάτευση του ψυχίατρου. 

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι, που δεν παρακολουθούν ή δεν έχουν ενταχθεί παράλληλα σε πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας και χρήζουν ψυχοθεραπειών, μπορούν να αποζημιώνονται για ψυχοθεραπείες (ατομική, ομαδική ή οικογενειακή), των οποίων ο μηνιαίος αριθμός συνεδριών προσδιορίζεται κατά είδος ψυχοθεραπείας και κατά διάγνωση.

Η ιατρική γνωμάτευση για ψυχοθεραπείες, εκδίδεται μόνο από ψυχιάτρους. Οι ψυχοθεραπείες εκτελούνται, χωρίς συμμετοχή του δικαιούχου από πτυχιούχους ψυχολόγους, ειδικά εκπαιδευμένους και κατόχους άδειας άσκησης επαγγέλματος ή από παιδοψυχίατρους και ψυχιάτρους.

Ψυχοθεραπείες αποζημιώνονται σε συμβεβλημένους παρόχους και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν και όπου δεν υπάρχει συμβεβλημένος πάροχος, αποζημιώνονται απευθείας σε δικαιούχους.

Δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει συνάψει σχετικές συμβάσεις, η αποζημίωση της εν λόγω παροχής πραγματοποιείται απευθείας στους ασφαλισμένους με την προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:

α) Χειρόγραφη ιατρική γνωμάτευση ιατρού με ειδικότητα ψυχιάτρου.
β) Εξοφλητική Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών του θεράποντα ιατρού.
γ) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86, στην οποία θα δηλώνεται ότι ο ασφαλισμένος δεν παρακολουθεί και δεν έχει ενταχθεί εκ παραλλήλου σε πρόγραμμα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι του ανωτέρω άρθρου, δεν εμπίπτουν στα προβλεπόμενα του άρθρου 45 του ΕΚΠΥ του ΕΟΠΥΥ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα