πανελλήνιες επιδομα 350 ευρω
Ποια επιδόματα πηγαίνουν στο υπουργείο Οικογένειας

Στην ψηφιοποίηση και στον εκσυγχρονισμό του ΟΠΕΚΑ αναφέρθηκε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, της οποίας το χαρτοφυλάκιο σχετίζεται με τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, την προώθηση πολιτικών ίσης μεταχείρισης, ίσων ευκαιριών, καταπολέμησης των διακρίσεων των φύλων και τη στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια που έχει ήδη ξεκινήσει.

Παράλληλα προχωράει και η ολοκλήρωση της εισαγωγής προπληρωμένων καρτών για την πληρωμή κοινωνικών παροχών του ΟΠΕΚΑ και της ΔΥΠΑ. Η μεταρρύθμιση στοχεύει στην πληρωμή τουλάχιστον του 50% των επιδομάτων ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ μέσω προπληρωμένων καρτών στο δ΄τρίμηνο του 2023.

Πώς θα πληρώνονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ- ΔΥΠΑ

Το έργο αφορά στην καταβολή επιδομάτων (ΟΠΕΚΑ και ΔΥΠΑ) μέσω προπληρωμένων καρτών, οι οποίες θα επιτρέπουν την ηλεκτρονική αγορά προϊόντων και υπηρεσιών με όριο ανάληψης μετρητών. Περιλαμβάνει επίσης τη διενέργεια ειδικών ελέγχων μέσω ψηφιακών παρεμβάσεων για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων σε μη μόνιμους κατοίκους της χώρας.

Μια σημαντική αλλαγή που θα φέρουν οι προπληρωμένες κάρτες θα είναι ότι οι περισσότερες συναλλαγές θα γίνονται σε POS ή με χρήση άλλων ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής, ενώ θα επιβληθεί όριο στα μετρητά που θα μπορούν να αποσύρουν οι δικαιούχοι χρησιμοποιώντας τις προπληρωμένες κάρτες. Μέσω των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του περιορισμού της χρήσης μετρητών θα υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο χρήσης των επιδομάτων από τους δικαιούχους.

Ποια επιδόματα πηγαίνουν στο υπουργείο Οικογένειας

Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ "Σπίτι μου" και μια σειρά παροχών που αφορούν βρεφονηπιακούς σταθμούς πάνε στο υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας που αναλαμβάνει από η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη με υφυπουργό την Μαρία Κεφάλα.

Το υπουργείο Οικογένειας θα ασχολείται με:

  • Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ όπως επίδομα παιδιού, επίδομα γέννησης, επίδομα στέγασης, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα κ.λ.π.
  • Ήδη η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι αυξάνεται κατά 8% το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από 1/4/2024 και θα διαμορφωθεί στα 216 ευρώ από 200 ευρώ.
  • Έτσι το ποσό του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα ξεκινάει από την 1η Απριλίου 2024 από τα 216 ευρώ το μήνα και θα προσαυξάνεται ανάλογα με την σύνθεση του νοικοκυριού. Ειδικότερα οδοί παίρνουν σήμερα 200 ευρώ θα λάβουν 216 ευρώ, όσοι παίρνουν 300 ευρώ θα πάρουν 324 ευρώ ενώ όσοι παίρνουν σήμερα 400 ευρώ το μήνα θα λάβουν 432 ευρώ από 1.1.2024.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τα 4 χρώματα που απωθούν τα κουνούπια
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας
Εννέα από τα 10 πιο φιλόξενα χρόνια για μετάδοση της νόσου έχουν συμβεί από το 2000 και ο αριθμός των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού που αναφέρθηκαν...
Τα κουνούπια απειλούν την Ευρώπη: Δεκαπλασιάστηκαν τα κρούσματα γάγκειου πυρετού και ελονοσίας