Ποιο το μυστικό για σαγανάκι με σούπερ τραγανή κρούστα

Θέλετε το σαγανάκι από τυρί γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι που ετοιμάζετε για την παρέα να βγει σούπερ τραγανό μεγιστοποιώντας την απόλαυση όσων το γευτούν; Υπάρχει ένα κόλπο για να το πετύχετε.

Για σαγανάκι με τραγανή κρούστα

Πριν αλευρώσετε το τυρί θα πρέπει να το βυθίσετε σε πολύ παγωμένο νερό. Ετοιμάστε λοιπόν ένα μπολ με κρύο νερό, όπου καλό είναι να ρίξετε και κάμποσα παγάκια που θα διατηρήσουν τη χαμηλή θερμοκρασία, και βυθίστε εκεί τις φέτες του τυριού της επιλογής σας, πριν τις περάσετε από το αλεύρι. Επαναλάβετε ακόμη μια ή δυο φορές τη βύθιση του τυριού στο παγωμένο νερό και το εκ νέου αλεύρωμά του και τηγανίστε σε καυτό ελαιόλαδο. Μόλις χρυσίσει από τη μια μεριά, γυρίστε το να πάρει ωραίο ρόδινο χρώμα και από την άλλη και καλή σας απόλαυση.

H σημαντικότερη συμβουλή για τέλειο σγανάκι

Θυμηθείτε ότι το πάχος της τυρένιας φέτας θα πρέπει να είναι γύρω στο 1 εκ. ώστε και να μη σας λιώσει κατά το τηγάνισμα και να μη μείνει ροδοκοκκινίσει γύρω γύρω αλλά  μείνει άψητη στο κέντρο της. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber