μιχαηλίδης
Ο απεργός πείνας και δίψας Γ. Μιχαηλίδης αγωνίζεται για το δικαίωμά του στην εκπαίδευση

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από 12/5/2023 και απεργία δίψας από 9/6/2023, ο οποίος βρίσκεται εδώ και ένα μήνα σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην εκπαίδευση, αφού το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού δεν του έχει χορηγήσει από τις αρχές Μαΐου την εκπαιδευτική άδεια όπως οφείλει.

Ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Γ. Μιχαηλίδη, ξεκινήσαν 5 κρατούμενοι απεργία πείνας και ένας επιπλέον απεργία δίψας.

Ο Β. Δημάκης, ο Zefi sajmir-Σιμος Πρελας, Γεωργιος Σταματίου, κρατούμενοι στον Κορυδαλλό, με σχετική τους ανακοίνωση ξεκίνησαν σήμερα (14/05) απεργία πείνας και αναφέρουν «Μιας και ο αγώνας για μόρφωση - όντας κρατούμενος - αλλά και η ικανοποίηση του απολύτως δίκαιου αιτήματός του για υφ ορον απόλυση δεν αφορά μόνο τον ίδιο τον συγκρατούμενο και συμφοιτητή μας , αλλά όλους τους κρατούμενους της επικράτειας».

Επιπλέον, ο Θάνος Χατζηαγγέλου, κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας, έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από 11/06 «για να σταθεί στο πλευρό του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη, απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του».

Τέλος, με τη δική του ανακοίνωση, ο Στέργιος Καλαϊτζίδης ξεκίνησε χθες (13/05) απεργία πείνας και δίψας ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον Γ. Μιχαηλίδη.

Δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις:

Θάνος Χατζηαγγέλου

«Οι δικοί μας αγώνες είναι σαν τα ταξίδια. Κουβαλάνε όλα τα περιεχόμενα στη διαδρομή τους και όχι στον προορισμό. Και η αξία σε ένα ταξίδι είναι να το μοιράζεσαι. Είναι η άγρια ομορφιά της συνοδοιπορίας.

Δεν υπάρχει πια χώρος για λόγια – μόνο πράξεις. Σήμερα πρέπει ο καθένας μας να δώσει από κάτι, για να μην χρειαστεί κάποιοι να δώσουμε τα πάντα. Και όποιο κι αν είναι το τέλος, εμείς θα είμαστε ο ένας πλάι στον άλλον να το αντικρίσουμε μαζί.

Από σήμερα Κυριακή 11/6 ξεκινάω απεργία πείνας στο πλευρό του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη, απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Καμιά αμφιταλάντευση μεταξύ καθηκόντων και διαθέσεων

Το δίκιο του ενός είναι υπόθεση όλων μας

Θάνος Χατζηαγγέλου, αιχμάλωτο μέλος της Οργάνωσης Αναρχική Δράση

Γ’ Πτέρυγα, Φυλακές Λάρισας, 11/6/2023»

Βασίλειος Δημάκης, Zefi sajmir-Σιμος Πρέλας, Γεώργιος Σταματίου

«Από σήμερα 14/06 κατέρχομαι σε απεργία πείνας μαζί με άλλους δύο συγκρατούμενούς μου, υποστηρίζοντας μ ‘αυτόν τον "γνωστό" ,πλην επικίνδυνο τρόπο, τα δίκαια αιτήματά του Γιάννη Μιχαηλίδη, μέχρι την ικανοποίηση τους τα οποία έχουν αρχίσει να χρονίζουν ανικανοποίητα !

Μιας και ο αγώνας για μόρφωση - όντας κρατούμενος - αλλά και η ικανοποίηση του απολύτως δίκαιου αιτήματός του για υφ ορον απόλυση δεν αφορά μόνο τον ίδιο τον συγκρατούμενο και συμφοιτητή μας, αλλά όλους τους κρατούμενους της επικράτειας, είτε φέρουν την ιδιότητα του φοιτητή είτε όχι , αφού και ο ίδιος πέραν τις διεκδίκησης όσον αφορά τα εκπαιδευτικά του δικαιώματα, έχει θεμελιώσει και δικαίωμα αναστολής πολύ καιρό πιο πριν, αλλά το κράτος και οι ιθύνοντες που εντέλλονται για την επίλυση το εν λόγω προβλήματος, τον αγνοούν επιδεικτικά.

Παρά τη δεύτερη πλέον πια απόπειρα διεκδίκησης των δικαίων αιτημάτων με το έσχατο μέτρο της απεργίας πείνας και διψάς στις οποίες βρίσκεται αντίστοιχα από,16/05 πείνας και 12/06 δίψας !

Για την οποία αυτή απόφασή του (να μπει σε δίψας) ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για άμεση επίλυση των δίκαιων αιτημάτων του πριν να είναι πολύ αργά για τον ίδιο και την ήδη επιβεβαρυμένη υγεία του από την προηγούμενη μακρά απεργία πείνας και διψάς!

Για αυτό και εμείς που γνωρίζουμε τι εστί μόρφωση στη φυλακή και πόσο απαραίτητη είναι για την μετά επανένταξή μας στο κοινωνικό σύνολο, δεν προτιθέμεθα επουδενί λόγο , αλλά και δεν γίνεται να τον αφήσουμε μόνο σ' αυτό!

Έτσι, για όλους αυτούς τους λόγους που αναλύσαμε με απόλυτη σαφήνεια - θέλω να πιστεύω παραπάνω - συμμετέχουμε πέραν των άλλων δραστηριοτήτων που έχουμε αναλάβει ως δράσεις πάντοτε τονίζουμε με ειρηνικό τρόπο!

Εμείς, οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού και με ατομικές απεργίες πεινάς όπως η δική μου, του Ζέφι Σα'ι'μίρ -Σίμου Πρέλα και Γεώργιου Σταματίου από Δ πτέρυγα, συν των άλλων υποστηρικτών του Γιάννη με παρόμοιες δράσεις από την Α πτέρυγα και γενικότερα.

Το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τον Γιάννη, είναι θέμα που μας αφορά όλους τους κρατούμενους, γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος, άτεγκτο , αδιάλλακτο και εκδικητικό, το οποίο έχει αναγάγει τον σωφρονισμό σε απευθείας τιμώριση, αφού αδυνατεί εν τοις πράγμασι να σωφρονήσει λόγω εξόφθαλμης ανεπάρκειας και επί τούτου, τιμωρεί συλλήβδην και αδιακρίτως !

Από σήμερα λοιπόν 14/06/2023 εγώ και οι άλλοι δύο συγκρατούμενοι μου επιλέξαμε - συν των άλλων μέτρων και δράσεων που ούτως ή άλλως συμμετέχουμε, να προβούμε και κατά μόνας, σε απεργία πείνας !

Δείχνοντας έτσι την έμπρακτη και αμέριστη υποστήριξή μας, στο σύντροφο, φίλο συγκρατούμενο και συμφοίτητή μας Γιάννη Μιχαηλίδη , έτσι ώστε να καταλάβει ότι δεν είναι μόνος του, ούτε αυτός, ούτε κανένας, απέναντι σε ένα κράτος το οποίο προσπαθεί να εξοντώσει όσους αποπειρώνται να μορφωθούν σε καθεστώς κράτησης ενώ θα έπρεπε σύμφωνα με τα δικά τους και ψηφισμένα από τους ίδιους νομοθετήματα, να κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση και όχι να λειτουργούν ένεκα αποτροπής, όπως πάντοτε με περίτεχνο τρόπο και εντέχνως πράττουν, αλαζονικά και ασυλλόγιστα !

Γιάννη γερά ως τη λευτεριά είμαστε μαζί σου όλα τα παιδιά !!!

Βασίλειος Δημάκης

Zefi sajmir-Σιμος πρελας

Γεωργιος Σταματίου

Κρατούμενοι της Δ πτέρυγας !!!»

Στέργιος Καλαϊτζίδης

«Από τις 12/5 ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης έχει ξεκινήσει απεργία πείνας και από τις 10/6 απεργία δίψας χρησιμοποιώντας για όπλο το δυνατότερο και σημαντικότερο μέσο που έχει ένας άνθρωπος για να παλέψει το ίδιο το σώμα. Το κράτος τον εκδικείται γιατί ο σύντροφος δεν έκανε ποτέ πίσω και με αξιοπρέπεια πορεύεται όλο αυτό το διάστημα της αιχμαλωσίας του. Ο αγώνας του είναι αγώνας όλων μας.

Για αυτό το λόγο από σήμερα 13/6 ξεκινάω απεργία πείνας και δίψας σε αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Γιάννη Μιχαηλίδη

Αγωνιστής κρατούμενος, Στέργιος Καλαϊτζίδης»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εοφ
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
«Επικίνδυνο το σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων», λέει ο ΕΟΦ - Ποιο είναι
ΕΟΦ: «Προσοχή σε επικίνδυνο σκεύασμα που διαφημίζεται για την ανακούφιση και αντιμετώπιση των πόνων των αρθρώσεων»
Φωτιά στον Έβρο
Φωτιές: Τα δάση και οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής που θα κλειδώνουν σε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5
Αυτές οι περιοχές θα κλείνουν λόγω κινδύνου πυρκαγιάς
Φωτιές: Τα δάση και οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής που θα κλειδώνουν σε δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5
columbia
Έληξε το τελεσίγραφο του Κολούμπια - «Διαλυθείτε οικειοθελώς», απειλεί τους φοιτητές
Η πρόεδρος του πανεπιστημίου Κολούμπια κάλεσε τους φοιτητές να διαλυθούν οικειοθελώς, χωρίς να πει τι θα συμβεί στην περίπτωση που δεν το κάνουν
Έληξε το τελεσίγραφο του Κολούμπια - «Διαλυθείτε οικειοθελώς», απειλεί τους φοιτητές