Άγρια επίθεση αστυνομικών σε κατοίκους που διαμαρτύρονταν για φωτοβολταϊκό πάρκο
Βίντεο δείχνει αστυνομικούς να συλλαμβάνουν και να μεταφέρουν πολίτη σηκωτό

Άγρια επίθεση από αστυνομικούς δέχθηκαν κάτοικοι στην Καλιαμιά Κοζάνης όταν συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για να αποτρέψουν την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου δίπλα στο χωριό τους.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, για να εμποδίσουν τους κατοίκους να φτάσουν στον χώρο των εργασιών.

Πληροφορίες του kozan.gr αναφέρουν ότι συνελήφθη κάτοικος του χωριού, ο οποίος μπήκε μπροστά σε μηχάνημα που είχε ξεκινήσει εργασίες και στη συνέχεια ακολούθησαν άγρια σκηνικά επίδειξης της αστυνομικής βίας.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Στέφανος Πράσσος εμφανίζεται σε βίντεο με σκισμένα ρούχα και υποβασταζόμενος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο ο Χρήστος Ψαλίδας, Πρόεδρος Συντονιστικού Οργάνου Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, που βρέθηκαν στο σημείο και συμπαραστάθηκαν στο σημείο μαζί με τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης Νόντα Στολτίδη και τον Μιχάλη Καραμπατζιά Δημοτικό Σύμβουλο Βοΐου.

Μάλιστα, έξω από το κτίριο της αστυνομίας συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες ζητώντας την απελευθέρωση των συγχωριανών τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το υπό κατασκευή Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Καλαμιά Κοζάνης είναι ισχύος 45 MW και καταλαμβάνει μια έκταση 730 στρεμμάτων σε περίμετρο 180 μοιρών και σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από το χωριό.

Οι κάτοικοι που πριν από 15 ημέρες κατάφεραν να σταματήσουν προσωρινά τις εργασίες, διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, «η μετατροπή των βοσκοτόπων σε περιφραγμένες εκτάσεις φωτοβολταϊκών πάνελ θα εξαφανίσει την εναπομένουσα κτηνοτροφική δραστηριότητα και από την άλλη ο τρόπος χωροθέτησης του πάρκου δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην καθημερινότητα των κατοίκων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα