Κοινωνία 0

Σκρέκας: «Η Ελλάδα ανάμεσα στις πιο φθηνές χώρες της Ευρώπης στο ηλεκτρικό ρεύμα»

ρεύμα, ΔΕΗ, ηλεκτρικό, πυλώνας, καλώδια
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τον περασμένο μήνα η χώρα μας κατέγραψε την τρίτη φθηνότερη τιμή λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα, μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια, όπως αυτά που έχει πάνω από το 90% των ελληνικών νοικοκυριών, σύμφωνα με την εξέλιξη του πανευρωπαϊκού δείκτη τιμών HEPI (Household Energy Price Index).

Μια από τις φθηνότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη καταγράφει η Ελλάδα τον Δεκέμβριο, επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωση αναφορικά με τα στοιχεία για την εξέλιξη του πανευρωπαϊκού δείκτη τιμών HEPI (Household Energy Price Index).

Ειδικότερα όπως αναφέρει, τον περασμένο μήνα η χώρα μας κατέγραψε την τρίτη φθηνότερη τιμή λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα, μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών που έχουν κυμαινόμενα τιμολόγια, όπως αυτά που έχει πάνω από το 90% των ελληνικών νοικοκυριών.

Σύμφωνα με το υπουργείο:

-Τον Δεκέμβριο στην Ελλάδα η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 25 λεπτά, πολύ πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος ήταν στα 38,65 λεπτά αλλά και από χώρες με ώριμες αγορές ενέργειας όπως η Ισπανία (34,8 λεπτά), η Ιταλία (46,6 λεπτά), η Βρετανία (48,8 λεπτά), η Γερμανία (50,9 λεπτά) κλπ.

-Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο για τους οικιακούς καταναλωτές, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 14η φθηνότερη θέση, σε σύνολο 28 χωρών, καθώς η τιμή στη χώρα μας για τον Δεκέμβριο του 2022 διαμορφώθηκε στα 13,33 λεπτά/KWh, χαμηλότερα από τη μέση τιμή της Ε.Ε., η οποία είναι στα 15,09 λεπτά/KWh.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Για ακόμα έναν μήνα, η αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής φέρνει την Ελλάδα μεταξύ των χωρών με τις φθηνότερες τιμές λιανικής στο ρεύμα, σε όλη την Ευρώπη. Για πολλούς μήνες, χωρίς διακοπή, σύμφωνα με τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία του HEPI, η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για τα ελληνικά νοικοκυριά παραμένει σε προσιτά επίπεδα, παρά την πολύμηνη διάρκεια του καταστροφικού πολέμου στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση που αυτός έχει πυροδοτήσει, με οδυνηρές συνέπειες για πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Την καλύτερη απάντηση στην μηδενιστική κριτική της αντιπολίτευσης, τη δίνουν ανεξάρτητοι φορείς με πανευρωπαϊκό κύρος. Η κυβέρνησή μας, πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στους Έλληνες πολίτες, θα συνεχίσει να στηρίζει νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες για όσο διάστημα διαρκεί η πρωτοφανής ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία