βέροια
Μετά από την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέα, οι αρχές θέλουν να αποκλείσουν κάθε ενδεχόμενο για την ύπαρξη συνεργού στο θάνατου του μωρού

Η τραγωδια στη Βέροια με την μητέρα που άφησε το μωρό της στον Αλιάκμονα έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, προσπαθώντας να δοθούν στο φώς όλα αυτά που συνέβησαν. Η μητέρα στην απολογία της είπε «Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα το έσωζα», όμως στα λόγια της υπήρχαν πολλές αντιφάσεις και κρίθηκε εν τέλη προφυλακιστέα με σύμφωνη τη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ η γυναίκα φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος της, η γυναίκα άκουσε ψύχραιμη την απόφαση και ισχυρίστηκε πως δεν έπνιξε το παιδί, αλλά έπεσε μόνο του μπουσουλώντας. Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού επικεντρώνονται στη συλλογή στοιχείων που θα αποκλείσουν ή θα οδηγήσουν στο ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλου προσώπου στην υπόθεση.

Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη άλλα είπε στις ανακριτικές Αρχές κι άλλα στους αστυνομικούς. Ο αρχικός ισχυρισμός της ήταν πως άφησε το μωρό σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Μετά πως το άφησε ασφαλές στο φράγμα, όμως τελικά ανασκεύασε και ισχυρίστηκε ότι το παιδί έπεσε μόνο του.

Ο ανακριτής ζήτησε να μάθει, μεταξύ άλλων, κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη μορφολογία της περιοχής, σε πιο σημείο βρέθηκε η 29χρονη με το βρέφος και σε πιο σημείο ακριβώς το άφησε. Για αυτόν τον λόγο διέταξε να συλλεχθεί κάθε διαθέσιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τις κινήσεις της.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα