ilion
Η σοκαριστική κατάθεση του 15χρονου - Ανατριχίλα προκαλούν οι περιγραφές για όσα βίωσε ο 15χρονος στο Ίλιον

Ανατριχίλα προκαλούν όσα προκύπτουν από την κατάθεση του 15χρονου μαθητή, για τους συστηματικούς και ομαδικούς βιασμούς εις βάρος του στο Ίλιον. Όπως κατέθεσε ο 15χρονος, μόλις άκουγε μια συγκεκριμένη φράση, καταλάβαινε ότι θα ξεκινούσαν να τον κακοποιούν. 

«Μου έλεγαν: «Πολύ κάθεσαι, πολύ κάθεσαι». Όταν το έλεγαν αυτό σήμαινε ότι θα άρχιζαν να το κάνουν. Φώναζα και τους έλεγα: σταματήστε, σταματήστε. Τους έλεγα ότι πονάω. Δεν άκουγαν», είπε ο 15χρονος.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κατάθεση, καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ενός εκ των κατηγορουμένων περί «πειραματισμού και συμμετοχής και του 15χρονου» στους βιασμούς.

Υπενθυμίζεται πως, το πρωί του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου, στην ανακρίτρια ο ανήλικος κατηγορούμενος είπε πως «συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν ερωτικά. Ο ένας το έκανε στον άλλο. Αμέσως πριν και αμέσως μετά την σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο … είχε κάνει το ίδιο σε εμένα»,

Ωστόσο ο 15χρονος κατέθεσε πως τον κρατούσαν με τη βία και τον πίεζαν σε σημείο να μην μπορεί να ανασάνει. 

«Ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα: «άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ», αλλά συνέχιζε. Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι κι αν έλεγα εγώ», αναφέρει ο 15χρονος.

«Υπήρχαν και κορίτσια μπροστά στο βιασμό»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, 15χρονος κατέθεσε πως στους βιασμούς ήταν μάρτυρες και τέσσερα ανήλικα κορίτσια, χωρίς όμως να συμμετέχουν στη βίαιη πράξη. 

«Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στο βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει. Είναι 4 κορίτσια. Η (…) είναι 14 χρονών και άλλες δύο είναι 15 χρονών. Για την 4η δεν ξέρω. Αυτά τα κορίτσια δεν τα είχαν ενοχλήσει ποτέ τα αγόρια», δήλωσε ο 15χρονος.

Μάλιστα, έκανε λόγο για μια απειλητική φράση ενός εκ των κακοποιητών σε ένα από τα κορίτσια, λέγοντας της «Θες κι εσύ;» 

«Θυμάμαι μια φορά, που μου είπε ένα από τα κορίτσια, ότι όταν συνέβαινε αυτό σε μένα, τα αγόρια την ρώτησαν αν θέλει και αυτή. «Θες κι εσύ;», της είπανε. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό, γιατί δεν τους είπε κάτι για να ενοχληθούν», όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε.

Σημειώνεται πως αναμένονται τα εντάλματα σύλληψης των τεσσάρων κοριτσιών.

Προφυλακιστέοι και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου μαθητή.

Σημειώνεται ότι ακόμη τρεις έφηβοι έχουν ήδη προφυλακιστεί και ένας είναι εκτός με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη. Οι μαθητές φέρονται να παραδέχτηκαν σεξουαλικές πράξεις, αλλά χωρίς χρήση βίας. Οι ανήλικοι δρούσαν ως εγκληματική ομάδα, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο τραβούσαν βίντεο με τις πράξεις τους. 

Οι «φράσεις-κλειδιά» που ερευνούν οι αστυνομικές αρχές

Δύο βίντεο τα οποία βρίσκονται στα χέρια της Αστυνομίας αναφορικά με τη δράση των δύο ανηλίκων μαθητών που κατηγορούνται για τον συστηματικό βιασμό του 15χρονου στο Ίλιον παραπέμπουν σε συμπλοκή με οργανωμένους οπαδούς αλλά και μεταξύ μαθητών δύο σχολείων. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο μικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται δύο «φράσεις-κλειδιά» που αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Πρόκειται για τις φράσεις «Κάτω Π…» και «Δυτική Α…» που ακούγονται στα δύο βίντεο. 

«Υπάρχουν, στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά, οι οποίες εξηγούν το περιστατικό και στην ανακρίτρια θα εκθέσουμε όλα αυτά που πρέπει να πούμε και να εξηγήσουμε γιατί δεν ήταν σεξουαλικός πειραματισμός» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι φράσεις αυτές παραπέμπουν σε περιστατικά με οπαδούς. Συγκεκριμένα, η φράση «Κάτω π…», παραπέμπει σε συμπλοκή που είχε γίνει σε πάρκο στα δυτικά προάστια και αντιπροσωπεύει τους μαθητές της περιοχής που φέρονται να επικράτησαν.

Η «δυτική α…» είναι αναφορά σε οργανωμένους οπαδούς ομάδας, οι οποίοι είχαν κάνει παρόμοιες πράξεις με αυτές που έχει υποστεί ο 15χρονος. 

«Δεν μπόρεσα να δω τα βίντεο δεύτερη φορά, είναι άρρωστο» λέει ο δικηγόρος κατηγορούμενου

«Δεν μπόρεσα, δεν ήθελα να δω πάνω από μια φορά τα βίντεο. Είναι άρρωστο πολύ, είναι πρωτόγνωρο» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος ενός εκ των κατηγορούμενων, Εμμανουήλ Διαμαντάρας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την σοκαριστική υπόθεση, ο δικηγόρος είπε πως ο πελάτης του «ήταν σε διακοπές, γι’ αυτό δεν συνελήφθη. Έμαθε η οικογένεια ότι πήγαν αστυνομικοί στο σπίτι και την επόμενη ημέρα γύρισε στην Ελλάδα και το παιδί εμφανίστηκε στην Αστυνομία».
«Ο πελάτης μου καθόταν στον καναπέ και έβλεπε, δεν συμμετείχε στην μία από τις δύο φορές που έγιναν πράξεις» πρόσθεσε ο κ. Διαμαντάρας.

«Τα παιδιά όλα είναι συμμαθητές από την πρώτη γυμνασίου. Έγινε δύο φορές αυτό. Το παιδί πήγαινε στο σπίτι αυτό, γιατί ήταν σημείο συνάντησης. Δεν είχαν καμία διαφορά τα παιδιά. Αυτό που παλιότερα γινόταν, με τα παιδιά να κατεβάζουν το παντελόνι ενός πιο αδύναμου παιδιού για να το εξευτελίσουν, επειδή ήξεραν ότι δεν θα μιλούσε, αυτό έγινε σε πιο άγρια μορφή. Τραγικό και άσχημο. Προφανώς ξεκίνησε σαν ένα άγριο αστείο. Δεν γινόταν εκεί μέσα χρήση ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με όσα μου είπε το παιδί», συνέχισε ο δικηγόρος του ανήλικου.

Οι μαθητές φέρονται να παραδέχτηκαν σεξουαλικές πράξεις, αλλά χωρίς χρήση βίας. Οι ανήλικοι δρούσαν ως εγκληματική ομάδα, και σύμφωνα με το κατηγορητήριο τραβούσαν βίντεο με τις πράξεις τους. 

Είπε ακόμη πως «την φορά που δεν ήταν παρών ο πελάτης μου, ήταν παρόντα κορίτσια. Τον ρώτησα “εάν ήταν κάποιο κορίτσι την φορά που ήσουν εκεί, θα κάνατε τα ίδια;” και η απάντηση ήταν “φυσικά και όχι”».

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο στα social media με όπλα στα χέρια

Όπως φαίνεται στις εικόνες του OPEN, ένας από τους ανήλικους κρατούσε όπλο ενώ κατηγορούμενοι είχαν αναρτήσει στα προφίλ τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και με ναρκωτικά.

Τα κινητά όλων των κατηγορουμένων έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας καθώς οι αξιωματικοί θέλουν να διαπιστώσουν εάν οι κατηγορούμενοι είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους μηνύματα στα οποία αναφέρονταν στο θέμα του βιασμού.

Σημειώνεται ότι προφυλακιστέοι κρίθηκαν μέχρι σήμερα πέντε έφηβοι, ενώ ένας βρίσκεται εκτός με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν είχε συμπληρώσει τα 15 έτη. Οι Αρχές εξετάζουν ακόμη και το ρόλο που παίζουν σε αυτή την υπόθεση και τέσσερα ανήλικα κορίτσια. Πρόκειται για τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, οι οποίες με βάση την κατάθεση του 15χρονου δεν είχαν κάποιο ρόλο αλλά φέρεται να βρίσκονταν μπροστά τη στιγμή του μαρτυρίου, του ομαδικού βιασμού του και της καταγραφής του σε βίντεο από κινητά τηλέφωνα. Σημειώνεται ότι, οι ίδιες θα εξεταστούν καθώς δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τις πράξεις.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα