Ο πουρές μπορεί με πολλούς τρόπους να γίνει γευστικότατος και να αποβάλει την απλή γεύση της πατάτας, έχοντας μέσα του λίγη τσαχπινιά

Ο πουρές αποτελεί βασικό συνοδευτικό πολλών πιάτων και είναι μία εύκολη λύση στην παρασκευή του.

Εντούτοις, πολλοί τον προτιμούν πιο γευστικό, ή σε παραλλαγές του. Ποιοι είναι οι τρόποι να νοστιμίσετε τον πουρέ σας;

Μυρωδικά, μυρωδικά και πάλι μυρωδικά

Μαϊντανός, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, άνηθος, μάραθος, βασιλικός, δυόσμος, καυκαλήθρες, όλα τα μυρωδικά «παίζουν». Αυστηρός κανόνας δεν υπάρχει. Καλό πάντως είναι να βάζουμε τα μυρωδικά που χρησιμοποιήσαμε στο φαγητό που συνοδεύει ο πουρές ή ταιριαστούς συνδυασμούς. Για παράδειγμα, αν τον σερβίρουμε πλάι σε κρεατικά κοκκινιστά με κανέλα και μαϊντανό, ταιριάζει να προσθέσουμε μαϊντανό ή λίγο θυμάρι. Σε λεμονάτα με άνηθο, ταιριάζει ο πουρές με άνηθο, μάραθο ή ρίγανη. Αν συνοδεύει ψάρια ψητά, ταιριάζουν ο μαϊντανός, ο άνηθος, ο μάραθος, το σχοινόπρασο. Οι συνδυασμοί άπειροι.

Ψητή πατάτα αντί βραστής

Ένας εξαιρετικής νοστιμιάς πουρές είναι αυτός που γίνεται με τις πατάτες που ψήνονται μαζί με φουρνιστά κρεατικά (κοτόπουλο, αρνί, κατσικάκι κ.λπ.). Αφού ψήσουμε το φαγητό, βγάζουμε τις πατάτες, τις πολτοποιούμε και τις ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας όσο ζουμί από το ταψί χρειάζεται ώστε να προκύψει ένας πουρές λείος και όσο σφιχτός θέλουμε. Λάδι ή βούτυρο δεν χρειάζεται να βάλουμε – αρκεί το λίπος που θα έχει «αφήσει» το κρέας στο ταψί. Εμπλουτίζουμε τον πουρέ με τα μυρωδικά που χρησιμοποιήσαμε στο ψητό.

Τυρί για όλα

Μικρή ποσότητα από ψιλοτριμμένο κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας μπορεί να κάνει πιο πλούσιο και γευστικό τον απλό πουρέ πατάτας. Ταιριάζουν η παρμεζάνα, η γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το κασέρι. Τόνους υπόξινους θα δώσουμε στον πουρέ αν χρησιμοποιήσουμε λευκά τυριά, λιωμένα ελαφρώς με το πιρούνι ή κομματιασμένα, όπως φέτα, μανούρι ή το πιο ελαφρύ ανθότυρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο στον πουρέ. Οι πιο τολμηροί μπορούν να βάλουν πιο πικάντικα και ιδιαίτερα τυριά, όπως ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα, αλλά και κοπανιστή Μυκόνου. Προσοχή, όμως, στις ποσότητες, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να γίνει πολύ λιπαρό ή να υπερκαλυφθεί η γεύση του πουρέ. Τα τυριά τα προσθέτουμε λίγο πριν αποσύρουμε τον πουρέ από τη φωτιά για να λιώσουν ή να μαλακώσουν ελαφρώς.

Πηγή: gastronomos.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber