rapid test eody
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μόλις εννέα ημέρες αφότου ο Θεόδωρος Λύτρας έστειλε το Β' μέρος της μελέτης του για την πανδημία και τους θανάτους εκτός ΜΕΘ στους αρμόδιους φορείς, κόπηκε απροειδοποίητα κάθε πρόσβασή του σε στοιχεία του ΕΟΔΥ

Μόλις εννέα ημέρες αφότου ο Θεόδωρος Λύτρας έστειλε το Β' μέρος της πολυσυζητημένης μελέτης του για την πανδημία του κορονοϊού και τους θανάτους εκτός ΜΕΘ που εκθέτει την κυβέρνηση της ΝΔ σε όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως στο υπουργείο Υγείας και στο Μαξίμου, κόπηκε κάθε πρόσβαση που είχε ο καθηγητής σε στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το ieidiseis.gr, ενώ στο δημοσίευμα τονίζεται ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση προς τον κ. Λύτρα. Απλά όλα τα συστήματα που διαχειριζόταν και τα δεδομένα που αντλούσε «κλείδωσαν» χωρίς να έχει την παραμικρή πρόσβαση.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, τιμώρησε έναν επιστήμονα και έβαλε στο περιθώριο έναν μελετητή που αναλύει τα δεδομένα προς όφελος της επιστήμης του με κυρίαρχο και μοναδικό στόχο να μην χάνονται τόσο άδικα οι ανθρώπινες ζωές.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση Λύτρα, για την οποία είχε πλήρη γνώση ο Σωτήρης Τσιόδρας, απέδειξε ότι μεταξύ αυτών που νοσούσαν από κορονοϊό και δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, πέθαναν σχεδόν όλοι, καθώς το ποσοστό έφτασε στο 97,7% που αντιστοιχεί σε 1.084 θανάτους.

Το ίδιο ποσοστό περιορίζεται στο 72,7% (9.382 ασθενών) οι οποίοι εισήχθησαν στις ΜΕΘ.

Επίσης σύμφωνα με τη μελέτη που αναλύει στοιχεία ως τον Απρίλιο του 2022 (η πρώτη μελέτη έφτανε ως τον Μάιο 2021) παρατηρείται επιδείνωση της θνητότητας κατά 21% για ορισμένο φορτίο ασθενών, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο.

Μάλιστα αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη αν νοσηλεύεται κάποιος στην επαρχία: άλλο ένα ποσοστό (+64%) σε σχέση με την Αθήνα, ενώ πριν την 1 Σεπτεμβρίου η διαφορά επαρχίας-Αθήνας ήταν 36% (όσο και στην αρχική μελέτη).

Το εν λόγω χρονικό σημείο επελέγη διότι χωρίζει τους θανάτους σε 2 περίπου ίσα μέρη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ειδική αγωγή, μαρκαδόροι, παιδί, μαθητής
Η συμπερίληψη στην εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ό,τι πιστεύουν πολλοί
«Ας σταθούμε στα παιδιά με απώλειες, ως Άνθρωποι, γιατί η μεγαλύτερη μορφή αναπηρίας είναι η απαξίωση των ατόμων με αναπηρία»
Η συμπερίληψη στην εκπαίδευση είναι κάτι περισσότερο από ό,τι πιστεύουν πολλοί
filologoi_2.jpg
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Είθε η Ημέρα αυτή…»
«Ως Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ έχουμε επισημάνει πολλές φορές τις ελλείψεις του κλάδου μας, οι οποίες ακόμα και τώρα, 20 μέρες πριν τα Χριστούγεννα,...
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: «Είθε η Ημέρα αυτή…»