autism, αυτισμός, κορίτσι, στυλό, μολύβι, πολυθρόνα, ράφια
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από εθελοντές φοιτητές ή αποφοίτους τμημάτων ειδικής αγωγής, ψυχολογίας, εργοθεραπείας αλλά και από σχολές που δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο

Ξεκινάει στις αρχές Οκτωβρίου το δωρεάν πρόγραμμα “Υποστήριξη στο σπίτι και στη γειτονιά” που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών με αυτισμό, και διοργανώνεται από τον σύλλογο “Μιλάμε για τον αυτισμό”.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου, Ιουλία Παρασκευοπούλου, το πρόγραμμα “Υποστήριξη στο σπίτι και στη γειτονιά” ξεκίνησε άτυπα πριν επτά χρόνια από μία ομάδα γονέων, οι οποίοι δύο χρόνια αργότερα δημιούργησαν τον Σύλλογο, ο οποίος τα τελευταία πέντε χρόνια, διοργανώνει επισήμως το πρόγραμμα.

«Ο Σύλλογος μας δημιουργήθηκε από τους γονείς παιδιών με αυτισμό, για να τους δώσουμε “φωνή” και να βροντοφωνάξουν ότι ο αυτισμός δεν είναι ασθένεια. Το μήνυμα των παιδιών μας και του Συλλόγου είναι “έως ότου η διαφορά να μη διαφέρει πιά” επισημαίνει η κ. Παρασκευοπούλου. Αναφερόμενη στο πρόγραμμα “Υποστήριξη στο σπίτι και στη γειτονιά” σημειώνει : «Τα παιδιά με αυτισμό είναι λίγο στο περιθώριο λόγω μη αποδοχής από τον κοινωνικό σύνολο. Το πρόγραμμα αποτελεί μια ευκαιρία για τα παιδιά να έχουν φίλους , για παράδειγμα να βγαίνουν με τους εθελοντές για μία βόλτα έξω από το οικογενειακό τους περιβάλλον να αισθανθούν ότι μπορούν να έχουν φίλους, γιατί πραγματικά το ζητάνε με πολύ αγάπη. Ο στόχος είναι η κοινωνικοποίηση των παιδιών. Δεν έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα».

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος ο Σύλλογος “Μιλάμε για τον αυτισμό” διοργανώνει στις 29 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμούς “Χρήστος Τσακίρης” (Λαγκαδά 221 Θεσσαλονίκη) στις 19:00, εκδήλωση στο πλαίσιο της οποίας ειδικοί σε θέματα ειδικής αγωγής και συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας θα καταθέσουν τις απόψεις τους σε θέματα αντιμετώπισης της καθημερινότητας των παιδιών με αυτισμό. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση εθελοντών και νέων γονέων για το δωρεάν πρόγραμμα “Υποστήριξη στο σπίτι και στη γειτονιά”.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οδηγός για δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Τα κρίσιμα βήματα στο ΟΠΣΥΔ για να μην χάσετε μόρια – Όλες οι οδηγίες
Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο
panepistimiopatron.jpg
Regional Growth Conference 2026: Με ηγετική και πολυεπίπεδη παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινούν οι εργασίες
Στις εργασίες του συνεδρίου μετέχουν ο Πρύτανης, Καθηγητής Χρήστος Μπούρας, και οι Αντιπρυτάνεις του ιδρύματος, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην...
Regional Growth Conference 2026: Με ηγετική και πολυεπίπεδη παρουσία του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκινούν οι εργασίες