Power Pass: Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Αυξάνονται τα περιστατικά απάτης, μέσω κλοπής προσωπικών στοιχείων.

Λίγο πριν πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των καταναλωτών για το Power Pass, κάποιοι προσπαθούν να βρουν τρόπους προκειμένου να εξαπατήσουν τους πολίτες με αλίευση των προσωπικών στοιχειών.

Ήδη αρκετά περιστατικά έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες και η ΔΕΗ έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, με στόχο να ενημερώσει του πολίτες για την καλύτερη προστασία τους.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι επιχειρούν μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ακόμα και τηλεφωνημάτων να αποσπάσουν το pin της κάρτας πολιτών ή άλλα στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτούς για να υποκλέψουν χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, η ΔΕΗ προχώρησε σε ενημέρωση σχετικά με τα περιστατικά phising που καταγγέλθηκαν από πολίτες, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες τα στοιχεία e-banking και το IBAN του λογαριασμού τους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι κανείς από τους εργαζόμενους του Ομίλου δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητήσουν προσωπικά στοιχεία, είτε είναι λογαριασμοί, είτε είναι μυστικοί αριθμοί.

"Ακόμα και οι τεχνικοί που πάνε στα σπίτια δεν έχουν δικαίωμα να μπουν εντός της όποιας οικίας. Απαγορεύεται και δεν το κάνει κανένας τεχνίτης. Πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι πολίτες", προσέθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tsoulias
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο
«Στη χώρα μας συμβαίνει το εξής με το βιβλίο. Το παιδί όταν αρχίζει και μεγαλώνει (οπότε αποκτά την πρώτη του σχέση με το βιβλίο) δεν βλέπεις στο...
Ανάσα Ζωής το Βιβλίο