Σταϊκούρας: Έως τις 15 Ιουλίου τα χρήματα από το Power Pass
Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ποσά που έχουν προκύψει από το Power Pass.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

Παράλληλα ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Σημείωσε ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε "βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το "μαξιλαράκι" πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο" υπογράμμισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα, εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Αναφερόμενος στην εισφορά αλληλεγγύης ο Χρ. Σταικούρας υποστήριξε πως "έχουμε υποχρέωση να την καταργήσουμε για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Είναι μια δέσμευσή μας για την οποία πρέπει να εξοικονομήσουμε 450 εκατ. ευρώ ώστε να εφαρμοστεί".

Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι "οι ανάγκες είναι απεριόριστες ενώ οι πόροι περιορισμένοι γι΄αυτό θα βοηθήσουμε στοχευμένα όσους έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Σε ό,τι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά και θα γνωρίζουν οι πολίτες τι θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος και μένει να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν θα το πληρώσουν εφάπαξ με έκπτωση 15% ή σε 96 δόσεις.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα εάν θα υπάρξουν αύριο ανακοινώσεις για νέα επιταγή ακρίβειας σημείωσε ότι "δεν θα ανακοινωθεί τίποτα αύριο, μόλις ανακοινώσαμε τα μέτρα για τα καύσιμα. Οι πολίτες δεν έχουν δει ακόμα στο πορτοφόλι τους την παρέμβαση για στην ενέργεια, θα το δει έως 15 Ιουλίου. Βήμα βήμα. Αυτή την στιγμή προέχει οι πολίτες να δουν στους λογαριασμούς τους 600 εκατ. ευρώ, από τα καύσιμα και την επιδότηση ρεύματος".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
«Βαρύ» υπόμνημα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών προς τη Σοφία Ζαχαράκη
Κρίση στην ΑΣΚΤ: Καταγγελίες για «διοικητικό αυταρχισμό», απευθείας αναθέσεις και υγειονομικούς κινδύνους
Έλενα Ακρίτα
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
«Όταν η διαφορετικότητα ποινικοποιείται, τότε μιλάμε για συστηματική βία» σημειώνει η Τομεάρχη Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ
Έλενα Ακρίτα: Πυρά κατά του Θάνου Πλεύρη για τον όρο «λαθρομετανάστης»
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση
Σκορδαλιά «αφρός» για την 25η Μαρτίου: Το έξυπνο κόλπο για να μην σας «κάψει» το σκόρδο
Σκορδαλιά «αφρός»: Η τέλεια συνταγή για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση
2ου ΓΕΛ Αλιβερίου
Συνάντηση της ομάδας eTwinning του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου με δύο εταιρικά σχολεία στη Ν. Ιταλία
Το 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου «ενώνει» την Εύβοια με τη Νάπολη μέσω eTwinning – Ένα ταξίδι στις κοινές ρίζες, την ισότητα των φύλων και την ιστορία των αρχαίων...
Συνάντηση της ομάδας eTwinning του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου με δύο εταιρικά σχολεία στη Ν. Ιταλία