ergatiko kentro artas xristos
facebook/Εργατικό Κέντρο Άρτας
«Κέρδη βουτηγμένα στο αίμα των εργατών - Στο "Ήπειρος" σκοτώθηκε ο Χρήστος» έγραφε το πανό των συγκεντρωμένων

«Κέρδη βουτηγμένα στο αίμα των εργατών - Στο "Ήπειρος" σκοτώθηκε ο Χρήστος» έγραφε το πανό των συγκεντρωμένων, που βρίσκονται από το πρωί έξω από το δικαστήριο ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο του 29χρονου Χρήστου Ζορμπά τον Ιούνιο του 2020, στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Αμμότοπο Άρτας. 

Η συγκέντρωση έγινε έξω από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Άρτας καθώς σήμερα ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία στη δίκη των υπευθύνων του εργοστασίου «Ήπειρος ΑΕΒΕ» με την κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας για τον θάνατο του 29χρονου.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. 

Το Εργατικό Κέντρο της πόλης ανανέωσε και σήμερα το αγωνιστικό ραντεβού δίνοντας το παρών με πλήθος κόσμου έξω από τα δικαστήρια, με μία συγκέντρωση κρίκο στον πολύχρονο αγώνα για τη δικαίωση της οικογένειας του αδικοχαμένου ηλεκτρολόγου, αλλά και τη λήψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν η οικογένεια του Χρήστου Ζορμπά, φίλοι και συγγενείς. 

Αδερφή Χρήστου: Ζητάμε τη δικαίωση του Χρήστου και κάθε παιδιού που βρέθηκε στην ίδια θέση

Η Λαμπρίνα Ζορμπά, αδελφή του Χρήστου Ζορμπά, δήλωσε στο 902.gr: «Σαν οικογένεια αυτό που ζητάμε είναι δικαίωση του Χρήστου και κάθε παιδιού που βρέθηκε στην ίδια θέση. Ο Χρήστος ήταν πολύ εργατικός και αυτήν τη δουλειά την είχε σαν ευκαιρία να φτιάξει πράγματα που ήθελε ο ίδιος. Δούλευε μόνο τρεις μήνες χωρίς προϋπηρεσία, μόνο με την πρακτική άσκηση και το πτυχίο του. Εμείς σαν οικογένεια θέλουμε να μη βρεθεί κανείς άλλος στη θέση αυτή. Η προσπάθειά μας να δικαιωθεί ο Χρήστος έχει στόχο να γίνει δύναμη και για άλλον κόσμο. Να καταλάβει ότι μόνο οργανωμένα,  μαζικά και όλοι μαζί μπορεί να βρει δικαίωση. Μόνη μου δεν θα μπορούσα να αντέξω ούτε εγώ, ούτε η μάνα μου, ούτε όλη η οικογένειά μου. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί μέσα στους χώρους δουλειάς να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να μη βρίσκεται κανείς σε αυτήν τη θέση. Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ. Η δικαίωση του Χρήστου θα είναι και δικαίωση για πολύ άλλο κόσμο που δεν μπόρεσε να φτάσει ως εδώ, να το τρέξει τόσο πολύ. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι είναι "η κακιά η ώρα". Δεν είναι "η κακιά η ώρα", πάντοτε κάποιος φταίει».

Για τη στάση της εργοδοσίας «Ήπειρος» η Λ. Ζορμπά δήλωσε ότι «αυτό που προσπαθούσαν να κάνουνε είναι να μην υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Να μη μάθουμε τι έχει γίνει». 

Τέλος υπογράμμισε ότι «το Εργατικό Κέντρο στήριξε και στηρίζει ακόμη την οικογένειά μου και πολλές άλλες οικογένειες, γιατί είναι πραγματικά δίπλα στον κόσμο. Έχει παίξει έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους στην υπόθεση, πώς συμπαραστάθηκε σε μας, πώς έτρεξε κάποια πράγματα, οι κινητοποιήσεις που έκανε».

Εργατικό Κέντρο Άρτας: Εγκληματική ενέργεια της εργοδοσίας

Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου ο Παναγιώτης Κύρτσας υποστήριξε ότι ο Χρήστος Ζορμπάς χάθηκε από εγκληματική ενέργεια της εργοδοσίας όσον αφορά το καθηκοντολόγιό του, ενώ επισήμανε τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας που πάντα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. 

Πέρρος: Υπεύθυνη η εγκληματική πολιτική της εργοδοσίας της 'Ήπειρος"

Στη δίκη παρευρέθηκε και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ, ο οποίος τόνισε ότι «ο Χρήστος δεν είναι σήμερα με την οικογένειά του, με τους φίλους του, τους συναδέλφους του και για αυτό ευθύνη έχει η εγκληματική πολιτική της εργοδοσίας της 'Ήπειρος" και συνολικά όλων των εργοδοτών και των κυβερνήσεών τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα γεμίσουν τον ντορβά τους με περισσότερα κέρδη. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα αλλά και εδώ στην Άρτα να παλέψουν και να θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα της υγείας και της ασφάλειάς τους. Να μπορούν να γυρίσουν υγιείς στις οικογένειές τους, να παλέψουν για αυτά και να τα θέσουν ως πρώτη προτεραιότητα».

«Δεν τηρήθηκαν διαδικασίες ασφαλείας» λέει το πόρισμα

Τα ανεπαρκέστατα μέτρα ασφαλείας στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας και αναφέρεται στις ευθύνες της εργοδοσίας σημειώνοντας ότι «δεν αξιολογήθηκε η επικινδυνότητα της εργασίας και δεν τηρήθηκαν διαδικασίες ασφαλείας» αναδεικνύει το πόρισμα του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Άρτας, το οποίο έχει δημοσιοποιήσει η «Εφ.Συν.».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Τροποποιείται η κατάταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων Τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
Πανελλήνιες 2024: Αυτές είναι οι τροποποιήσεις στην κατάταξη των σχολών στα Επιστημονικά Πεδία
xarokopeio.jpg
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο
Η ψηφοφορία διεξήχθη ομαλά από την έναρξη, ώρα 10:00, μέχρι τη λήξη της, ώρα 14:00. Δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις.
Αποτελέσματα Εκλογής Εσωτερικών Μελών Συμβουλίου Διοίκησης Χαροκοπείου Πανεπιστημίο