Τα αποκαλυπτήρια του εθνικού σχεδίου για την ενέργεια ετοιμάζεται να κάνει η κυβέρνηση, καθώς μετά από ένα μαραθώνιο συσκέψεων οριστικοποιήθηκε το πακέτο των μέτρων.
Με βάση τον σχεδιασμό οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα Πέμπτη και θα ακολουθήσει αύριο η εξειδίκευση από τους αρμόδιους υπουργούς.
Στόχος είναι να υπάρξει μια πολυεπίπεδη παρέμβαση, προκειμένου να επιστρέψουν οι τιμές όσο πιο κοντά γίνεται στα προ κρίσης επίπεδα χωρίς να υπάρξουν δημοσιονομικοί κλυδωνισμοί.
Η βασική καινοτομία των προωθούμενων διατάξεων είναι πως θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, δηλαδή θα υπάρξει δίχτυ προστασίας ακόμα και στις περιπτώσεις που η κατανάλωση ξεπερνά τις 300 κιλοβατώρες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο ethnos.gr
Διαβάστε ακόμα στο ethnos.gr