deh logariasmos
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στο Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του ΙΝΚΑ-ΓΟΚΕ και της Ένωσης Καταναλωτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας για την ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα

Κατατίθεται την προσεχή εβδομάδα η πρώτη συλλογική αγωγή του ΙΝΚΑ- Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας από κοινού με την Ένωση Καταναλωτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας για την ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει απογειώσει τους λογαριασμούς ρεύματος το τελευταίο διάστημα με τους καταναλωτές να χρειάζονται… υπογλώσσια πριν ανοίξουν το μπιλιετάκι. 

Στην ανακοίνωση του ΙΝΚΑ και σημειώνεται ότι «λόγω της αυξημένης συμμετοχής και προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες των καταναλωτών, η Γραμματεία της Συλλογικής Αγωγής (Ηρώδου Αττικού 6, Χαλάνδρι Αττικής) θα μείνει ανοιχτή το Σάββατο 30-04-2022 και την Κυριακή 01-05-2022 από 9 έως 5 μμ (τηλ 211 0135 199 και 211 0315 200)».

«Καλούμε τους καταναλωτές να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα και να συμμετέχουν στην Αγωγή, με στόχο τη δικαίωσή μας και την απαλλαγή μας από το αισχροκερδές κατασκεύασμα της ρήτρας αναπροσαρμογής που υπονομεύει τη ζωή μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι είναι και πώς υπολογίζεται η Ρήτρα Αναπροσαρμογής

Ο όρος Ρήτρα Αναπροσαρμογής έχει βρεθεί στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα. Ψάχνοντας στα ψιλά γράμματα των λογαριασμών μπορούμε να την εντοπίσουμε και να δούμε ότι ίσως αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος των λογαριασμών ρεύματος που πληρώνουμε. 

Ο όρος υπάρχει σε όλα τα συμβόλαια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και ουσιαστικά είναι αυτός που δίνει το δικαίωμα στους παρόχους να αλλάζουν το κόστος πώλησης της κιλοβατώρας ανάλογα με το κόστος παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας και τις διεθνείς τιμές, οι οποίες και παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις.  Είναι λοιπόν ένας μηχανισμός που αντανακλά τις διακυμάνσεις του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.  Οποιαδήποτε πίστωση ή χρέωση θα πρέπει να εμφανίζεται διακριτά στους λογαριασμούς.

Για κάθε ημερολογιακό μήνα υπολογίζεται η αντίστοιχη Πίστωση/Χρέωση Αναπροσαρμογής που προκύπτει από τον τύπο υπολογισμού και πολλαπλασιάζεται με τις κιλοβατώρες κατανάλωσης του ημερολογιακού μήνα. 

Αν ο λογαριασμός περιλαμβάνει καταναλώσεις περισσοτέρων μηνών, η κατανομή ανά μήνα θα γίνεται αναλογικά προς τις ημέρες. Ο μαθηματικός τύπος στηρίζεται στις τιμές εκκαθάρισης αγοράς (ΤΕΑ), που μπορείτε να δείτε εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimarxeio-trikalon.jpg
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο- Νοσηλεύεται στο Τζάνειο το θύμα
Το χτύπημα προκάλεσε αιμορραγία και ο αντιδήμαρχος μετάφερθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες
Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο- Νοσηλεύεται στο Τζάνειο το θύμα
ανθρακούχο νερό
Βρέθηκαν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού
Nestle: Η Perrier καταστρέφει εκατομμύρια μπουκάλια νερού λόγω μόλυνσης από βακτήρια
Βρέθηκαν επικίνδυνα μικρόβια και βακτήρια σε 2 εκατ. μπουκάλια πασίγνωστου ανθρακούχου νερού