patra koritsia
Η τραγική υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα έχει πολύ δρόμο ακόμα, σύμφωνα με την Θανάση Κατερινόπουλο

«Μιλάω για εγκληματική ενέργεια 100% γιατί εδώ έχουμε τρεις θανάτους σε τρεις διαφορετικούς χρόνους. Δεν είμαι ειδικός επιστήμονας για να ξέρω αν υπάρχει γονιδιακό πρόβλημα, οι ίδιοι οι γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Μέχρι αυτή την στιγμή οι θάνατοι είναι αγνώστου αιτιολογίας από τους γιατρούς. Γιατί λοιπόν να χτυπηθεί τόσο σκληρά αυτή η οικογένεια με τρεις θανάτους, ακανόνιστα, πέθαναν σε διαφορετικούς χρόνους από πλευράς ηλικίας, δεν πέθανε το πρώτο παιδί πρώτο για να ακολουθήσουν τα άλλα, αν δεχθούμε ότι υπήρχε γονιδιακό. Όλα τα παιδιά πέθαναν σαββατοκύριακο. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, άρα κάτι γίνεται εδώ, κάποιο ανθρώπινο χέρι μπήκε και πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις, στους γονείς και στην κοινωνία, τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η αστυνομία» ανέφερε ο Θ. Κατερινόπουλος.

Το τηλεφώνημα αστυνομικού από την Scotland Yard

«Συνάδελφος της New Scotland Yard, Ελληνίδα στην καταγωγή, που χειρίστηκε αντίστοιχη υπόθεση στο Λονδίνο, με πήρε τηλέφωνο σήμερα το πρωί και μου είπε «Θανάση, μην μασάς. Είναι εγκληματική ενέργεια. Εμείς εδώ ξέρετε τι βρήκαμε; Υδράργυρο». Να δούμε τι θα μας πει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αν υπάρχει ουσία, τι ουσία είναι, θα την προσδιορίσει; Μπορεί να προκαλέσει θάνατο; Όμως δεν αρκεί αυτό, είναι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε τέτοια, που είναι βούτυρο στο ψωμί των αστυνομικών αρχών για την προανάκριση που θέλω να πιστεύω ότι θα μετατραπεί στην πορεία από τον εισαγγελέα για να έχουμε δράστες ή δράστη» είπε ο Θ. Κατερινόπουλος.

Η προκαταρκτική εξέταση

«Όλοι διαβάζουμε ότι η αστυνομία κάνει ανακρίσεις και λοιπά. Ξέρετε ότι γίνεται μια προκαταρκτική εξέταση; Η προκαταρκτική εξέταση που γίνεται από την πλευρά της αστυνομίας είναι για να διαπιστώσει αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις ή όχι στον θάνατο της Τζωρτζίνας και των άλλων παιδιών. Όταν αυτή η προκαταρκτική ολοκληρωθεί θα σταλεί στον εισαγγελέα και εκείνος θα αποφανθεί αν θα πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά αγνώστων δραστών ή κατά γνωστών ανάλογα τι θα προκύψει. Εκεί θα ληφθούν υπόψη και τα στοιχεία των τοξικολογικών εξετάσεων και όποιων άλλων εξετάσεων υπάρχουν και θα αρχίσει δεύτερος κύκλος αν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας. Οπότε αυτή η υπόθεση θα έχει δρόμο τουλάχιστον 1,5-2 μήνες. Να μην βιαζόμαστε, γιατί ακούω για συλλήψεις. Μάλιστα κάποιοι έβαλαν στο στόμα το δικό μου ότι ο Κατερινόπουλος είπε ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε συλλήψεις πράγμα το οποίο δεν είπα ποτέ. Η διαδικασία είναι αυτή και είναι χρονοβόρος» υπογράμμισε.

«Στα πλαίσια της προκαταρκτικής αν κληθούν στο τέλος οι γονείς να καταθέσουν, θα καταθέσουν». Οι αξιωματικοί, σημείωσαν, ψάχνουν αυτή τη στιγμή, είτε είναι γιατροί, νοσοκόμοι ή άλλα άτομα και πρέπει από εκεί να ξεκινήσουν και έτσι κάνουν, καθώς έχουν εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και όχι προανάκρισης. «Αυτή η υπόθεση όντως θα τραβήξει. Μπορεί να έχουμε ένα πόρισμα που να λέει ότι υπάρχει κάποια ουσία που προκάλεσε τον θάνατο, σίγουρα τότε θα επισπευσθούν περισσότερο οι διαδικασίες» πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Τσικνοπέμπτη, σουβλάκια
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία
Πώς γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη 2026 τα σχολεία -Τι επιτρέπεται και τι όχι σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Τσικνοπέμπτη 2026: Τι συμβαίνει σήμερα στα σχολεία – Το «θρίλερ» με ψησταριές και άτυπη ημιαργία