koronoios pasxa
Nick Paleologos / SOOC
«Έρχονται» πολλά κρούσματα και θάνατοι με το νέο κύμα - Ποιοι θα πρέπει να κάνουν και 4η δόση

Κορύφωση της πανδημίας με πολλά κρούσματα και θανάτους το Πάσχα «βλέπει» ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως «δεν τελειώσαμε με τον ιό». 

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 επισήμανε ότι από τις 7 Μαρτίου η Ελλάδα έχει νέο επιδημικό κύμα, ενώ σημείωσε πως κάθε στιγμή μπορεί να ξεσπάσει καινούριο κύμα της πανδημίας».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «οι χώρες που «άνοιξαν» μαζί μας «πανηγυρικά», αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η Δανία, με 93%-95% εμβολιασμένους πολίτες, τον Μάρτιο είχε περισσότερους νεκρούς από την Ελλάδα».

Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό

«Δεν τελειώσαμε με τον ιό», διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ο διακεκριμένος επιστήμονας, που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ, λέγοντας πως «πρέπει να προφυλαγόμαστε από όλους, αφού και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν»

Tα εμβόλια από μόνα τους δεν αρκούν

Παράλληλα τόνισε πως «τα εμβόλια από μόνα τους δεν είναι δυνατόν να ανακόψουν την επιδημία» και σημείωσε πως υπάρχει χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων.

Μόνο στους ανοσοκατασταλμένους αναγκαία η 4η  δόση προς το παρόν

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο 4ης δόσης του εμβολίου έναντι του κορονοϊού, είπε πως ακόμη δεν κρίνεται επιβεβλημένη, υπογράμμισε ωστόσο πως οι «ανοσοκατασταλμένοι θα πρέπει να κάνουν και 4η και 5η δόση…».

«Σχεδόν όλη η βόρεια Ευρώπη έχει νέο επιδημιολογικό κύμα. Η πρόβλεψη είναι ότι περίπου το Πάσχα θα κάνει κορύφωση η πανδημία, με πολλά κρούσματα και θανάτους», είπε συγκεκριμένα ο Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας πως «πρέπει να προσέξουμε τώρα», λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον 2.

Τέλος θύμισε πως: «το φθινόπωρο έλεγα ότι θα έχουμε 25.000 θανάτους μέχρι το Πάσχα. Τώρα βλέπουμε 25.000 κρούσματα και πάμε για 27.000 θανάτους ήδη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπατα
Δεν έχει πληρώσει λογαριασμό ρεύματος εδώ και 8 χρόνια - Άντρας τροφοδοτεί το σπίτι του με 1.000 ανακυκλωμένες μπαταρίες
Ο δημιουργός του συστήματος, γνωστός διαδικτυακά με το ψευδώνυμο Glubux, ξεκίνησε το έργο του το 2016 με στόχο να επιτύχει πλήρη ενεργειακή...
Δεν έχει πληρώσει λογαριασμό ρεύματος εδώ και 8 χρόνια - Άντρας τροφοδοτεί το σπίτι του με 1.000 ανακυκλωμένες μπαταρίες
γρητο
Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια ενόψει συγκεντρώσεων
Η περιοχή βρίσκεται ήδη υπό στενή επιτήρηση ενόψει των απογευματινών δράσεων μνήμης
Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια ενόψει συγκεντρώσεων
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
Αντιδράσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το ενδεχόμενο αύξησης ωραρίου στους σχολικούς νοσηλευτές
Mια τέτοια απόφαση συνιστά σοβαρή υποβάθμιση των κατοχυρωμένων εργασιακών δικαιωμάτων του ΕΕΠ και ΕΒΠ
Αντιδράσεις της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το ενδεχόμενο αύξησης ωραρίου στους σχολικούς νοσηλευτές