RAPID TEST ΔΩΡΕΑΝ
Η κατάσταση στο κομμάτι της Πανδημίας, έχει ξεφύγει επικίνδυνα για όλους μας...

Η Κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή και σίγουρα πίσω από τις εξελίξεις πάντα, ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων χθες όπου ουσιαστικά βάζουν τέλος στη νυχτερινή ζωή του τόπου. 

Προφανώς και θα συμφωνήσει κανείς ότι ο κίνδυνος σε αυτούς τους μαζικούς χώρους, φέρνει συρροή κρουσμάτων την επόμενη μέρα κι άρα ορθά υπήρξε η καθυστερημένη (χρονικά) αυτή παρέμβαση.

Ακούω όμως τη κυβέρνηση, να προτρέπει τον κόσμο σε διαγνωστικά τεστ όπου μόνο για εμβολιασμένους είναι δωρεάν τα rapid test, ενώ οι ανεμβολίαστοι τα αναζητούν σε ιδιωτικές δομές. 

Από την άλλη πλευρά, όταν κανείς είναι θετικός είτε σε rapid είτε σε self test, αναζητά αμέσως διαγνωστικό κέντρο για το μοριακό PCR test, προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν είναι εντέλει φορέας του φονικού αυτού ιου.

Πρόκειται για ένα μοριακό τεστ αξίας 50-60 ευρώ για όλους τους πολίτες σε ιδιωτικές δομές, καθαρό δηλαδή κέρδος για τους ιδιώτες εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων και οικονομικής κρίσης για τους πολίτες συλλήβδην.

Παραμένει λοιπόν πάγιο το αίτημα του δωρεάν διαγωνιστικού ελέγχου όλων των πολιτών με μοριακό PCR test, διότι είναι το πιο έγκυρο τεστ για τη διαπίστωση της νόσου Covid-19.

Η οργανωμένη πολιτεία με τη σειρά της, οφείλει να παρέχει όλα τα τεστ δωρεάν στους πολίτες της, δίχως διακρίσεις και λοιπούς αποκλεισμούς.

Κλείνοντας μ' αυτές τις κάπως σύντομες σκέψεις φίλες και φίλοι, θα ήθελα να τονίσω πως στην υγειονομική κρίση της εποχής μας, είμαστε όλοι μαζί κι όλοι περνάμε δύσκολα, αλλά όχι σαφώς πιο σκληρά από τους 170 συμπολίτες μας όπου αναζητούν μια κλίνη-μεθ και παραμένουν σε σειρά αναμονής στα νοσοκομεία, ακόμη από τον περασμένο Νοέμβρη...

Απαιτείται λοιπόν μια νέα στρατηγική από πλευράς πολιτείας στη διαχείριση της πανδημίας, με υπερδιπλάσια ΜΜΜ και μείωση στα 10 άτομα ανά σχολική τάξη, με δωρεάν εργαστηριακά τεστ για εμβολιασμένους και μη, με σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων από τις ελεγκτικές αρχές του κράτους.

Τέλος, σας εύχομαι με τη σειρά μου, ένα ευτυχισμένο κι ελπιδοφόρο 2022, όπου δεν θα θέτει την ανθρώπινη ζωή σε αναστολή.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά! 

*Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα