Κορονοϊός: Θα αγγίξουν τις 9.000 τα σημερινά κρούσματα
Menelaos Michalatos / SOOC
Μεγάλη αύξηση αναμένεται να ανακοινωθεί και στον αριθμό των διασωληνωμένων συμπολιτών μας

Θα ξεπεράσουν τα 8.500 τα κρούσματα που θα ανακοινώσει, σήμερα, ο ΕΟΔΥ.

Πληροφορίες μάλιστα λένε, ότι ο ακριβής αριθμός θα πλησιάζει τις 9.000 ενώ μεγάλη αύξηση αναμένεται να ανακοινωθεί και στον αριθμό των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Το τελευταίο διάστημα, οι ραγδαίοι ρυθμοί αύξησης των σκληρών δεικτών της πανδημίας, αλλά και οι αποφάσεις για καθολικά lockdowns ή για επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων που έρχονται από κράτη-μέλη της ΕΕ, δικαιολογούν τις φωνές εκείνων των ειδικών που ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου ναπεριοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Κι ενώ χθες ο ΕΟΔΥ αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών από 105 που ανακοινώθηκαν αρχικά σε 112 και ανακοίνωσε αυξημένες εισαγωγές στις ΜΕΘ (608 διασωληνωμένοι), η κυβέρνηση αποκλείει κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο νέου λοκντάουν. 

Πολλοί ειδικοί, ωστόσο, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο lockdown στην Ελλάδα πριν τα Χριστούγεννα, εάν δεν αποσυμφορηθεί το ήδη κατακερματισμένο ΕΣΥ.

Ο Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος σημείωσε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6, ότι «για να αποφασίσει κανείς το περίφημο lockdown, που έχει διάφορα επίπεδα, πρέπει να λάβει υπόψη διάφορες παραμέτρους. Με καθαρά επιστημονικά κριτήρια είναι κάτι που βρίσκεται μέσα στην φαρέτρα μας» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Γώγος.

«Σε περίπτωση μεγαλύτερης διασποράς που πιέζει το σύστημα υγείας και είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι, φυσικά είναι όλα στο τραπέζι», συμπλήρωσε ο κ. Γώγος, χωρίς ωστόσο να θεωρεί ότι θα φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο.
Το ενδεχόμενο να πάμε σε lockdown αν τα μέτρα που είναι σε ισχύ δεν αποδώσουν άφησαν ανοιχτό ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης 
«Έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα. Αν δεν αποδώσουν η κοινωνία θα πρέπει να πέσει σε ένα είδος lockdown για όλους» δήλωσε για τα μέτρα ο Νίκος Τζανάκης στον ΑΝΤ1.

Πάντως το ότι συνεχώς τις τελευταίες μέρες κυβερνητικά στελέχη διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει περίπτωση για lockdown μάλλον μας δείχνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες για καθολικό, οριζόντιο lockdown. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται να πιστεύουν πολλοί πολίτες όπως τουλάχιστον καταγράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας