Κωστής Χατζηδάκης
Menelaos Myrillas / SOOC
Έως το τέλος Οκτωβρίου η πληρωμή των αναδρομικών συντάξεων που προβλέπει ο Νόμος Βρούτση - Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας στο συνταξιοδοτικό - Τι δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης

Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή των αναδρομικών σε συνταξιούχους και των αυξήσεων που προβλέπει ο νόμος Βρούτση, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι 100,3.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε επίσης ότι, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά και στη μεγάλη πλειονότητα των συνταξιούχων προ του 2016 και θα απομείνουν για τον Νοέμβριο κάποιες δύσκολες περιπτώσεις που δικαιούνται αναδρομικά.

Για την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στόχος είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να εκδίδονται 30.000 συντάξεις το μήνα και εντός των επόμενων μηνών το θέμα να επιλυθεί πλήρως.

Όπως είπε, σε αυτήν την προσπάθεια θα συμβάλουν σημαντικά 3.600 δικηγόροι και λογιστές, που έχουν υποβάλει αίτηση να πιστοποιηθούν για την έκδοση συντάξεων, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή εκπαιδεύονται και από τον Οκτώβριο θα συμμετέχουν στη διαδικασία.

Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας στις συντάξεις

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε προς το καλύτερο ούτε προς το χειρότερο.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τεράστιο θέμα την εξυπηρέτηση των πολιτών στον e-ΕΦΚΑ. Τόνισε δε ότι το καλοκαίρι έγινε ένα πρώτο βήμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, με τη λειτουργία ενιαίου αριθμού εξυπηρέτησης (1555). Με αυτόν τον τρόπο, όπως υπογράμμισε, δίνεται άμεσα απάντηση σε ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτημάτων των πολιτών, ενώ το υποστηρικτικό γραφείο θα διαχειρίζεται τα πιο εξειδικευμένα θέματα, έτσι ώστε να δίνονται απαντήσεις εγκαίρως και για πιο περίπλοκες περιπτώσεις.

Τέλος, για την ανεργία, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι, τον Ιούνιο του 2021, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 100.000 σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathites tsanta
Τι ισχύει ως προς τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών όταν την επιμέλεια έχει ένας εκ των δυο γονέων
«Κατά την άσκηση της γονικής μέριμνας οι γονείς καταβάλλουν προσπάθεια για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Αν διαφωνούν, αποφασίζει το...
Τι ισχύει ως προς τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών όταν την επιμέλεια έχει ένας εκ των δυο γονέων
πανεπ κρητης
Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών: Νέο Όνομα και Νέο Όραμα για Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης
Το Τμήμα ανανεώνει πλήρως και εκσυγχρονίζει το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών
Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών: Νέο Όνομα και Νέο Όραμα για Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης