dasos kammena
Alexandros Michailidis/ SOOC
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Παρατείνεται για μια εβδομάδα η ισχύς της ΠΝΠ για απαγόρευση διέλευσης και παραμονής στα δάση -106 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Παρατείνεται για μία εβδομάδα ακόμη, έως την Παρασκευή 20 Αυγούστου και ώρα 06:00, η ισχύς της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ετέθη σε εφαρμογή στις 5 Αυγούστου και σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως π.χ. οξυγονοκόλληση ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Στην ΠΝΠ προβλέπεται, για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι και το τελευταίο 24ωρο ήταν εξαιρετικά δύσκολο για την Πυροσβεστική, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει συνολικά 106 νέες δασικές πυρκαγιές, από ώρα 19:00 της 11-08-2021 έως ώρα 19:00 της 12-08-2021, ενώ συνεχίζεται η μάχη στα κύρια μέτωπα της Εύβοιας, της Ηλείας- Γορτυνίας, της Λακωνίας και της Πάρνηθας, από ισχυρότατες δυνάμεις του Π.Σ., με την πολύτιμη βοήθεια των ξένων αποστολών που παραμένουν στην πρώτη γραμμή και με τη συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικός δασκάλα σε αίθουσα σχολείου με μαθητές
Αναπληρωτές 2026-2027: Το καλοκαίρι της μεγάλης αβεβαιότητας – Οι ημερομηνίες των προσλήψεων
Όσο η λειτουργία των δημόσιων σχολείων επαφίεται στην εξουθενωτική προσωρινότητα των χιλιάδων συμβασιούχων, κάθε νέα σχολική χρονιά θα ξεκινά με την...
Αναπληρωτές 2026-2027: Το καλοκαίρι της μεγάλης αβεβαιότητας – Οι ημερομηνίες των προσλήψεων