covid κορονοϊός
Λιγότερα συμπτώματα από το αναπνευστικό και περισσότερα από το γαστρεντερικό, όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος ή κεφαλαλγία η μετάλλαξη Δέλτα

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Δέλτα και τους κινδύνους που προκύπτουν από την αυξημένη μεταδοτικότητα της εξήγησε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θανάσης Δημόπουλος τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι πιο θανατηφόρα από τα υπόλοιπα μεταλλαγμένα στελέχη. 

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ πιο μεταδοτική από άλλα στελέχη, αλλά δεν είναι πιο θανατηφόρα. Όταν θα έχουμε περισσότερα άτομα, τα οποία θα μολυνθούν, δυστυχώς κάποια από αυτά θα είναι ευάλωτα και μπορεί να έχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Γι’ αυτό και επανέρχεται η σύσταση για μεγάλη προσοχή στους εσωτερικούς χώρους ακόμα κι αν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι, με χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, και σε εξωτερικούς χώρους αν υπάρχει συγχρωτισμός», δήλωσε συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Σχετικά με τα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι έχουν προσβληθεί από το παραλλαγμένος στέλεχος του ιού, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επισήμανε ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση ιδιαίτερα σε νεαρότερα άτομα, τα οποία μπορεί να έχουν λιγότερα συμπτώματα από το αναπνευστικό και περισσότερα από το γαστρεντερικό, όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος ή κεφαλαλγία.

«Δεν είναι πιο επικίνδυνο, αλλά επειδή είναι πιο μεταδοτικό το στέλεχος αυτό, χρειάζεται κάποια επιπλέον προσοχή», σημείωσε. 

Ερωτηθείς αν η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει περισσότερο τους νέους, είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμα σχετικά στοιχεία που να το επιβεβαιώνουν, ωστόσο υπάρχει αυτή η εικόνα επειδή «τα νεαρότερα άτομα έχουν εμβολιαστεί λιγότερο σε ολόκληρο τον κόσμο».

Παράλληλα ο ίδιος εξέφρασε τη διαφωνία του με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molyvi_tetradio.jpg
Η δύναμη της αδράνειας
«Η απουσία μαθητικών αντιδράσεων από την άλλη, δεν μαρτυρά απαραίτητα αποδοχή, αλλά μάλλον κόπωση και αποστασιοποίηση»
Η δύναμη της αδράνειας
Ελεγκτικό Συνέδριο, κτήριο
ΑΣΕΠ: Πότε οι αιτήσεις για τις μόνιμες προσλήψεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο
Αναλυτικά οι ημερομηνίες για τις αιτήσεις, τα απαραίτητα προσόντα και το χρονοδιάγραμμα του γραπτού διαγωνισμού
ΑΣΕΠ: Πότε οι αιτήσεις για τις μόνιμες προσλήψεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο
πανεπιστήμιο Πατρών
Παν. Πατρών: Με μεγάλη επιτυχία η ενημέρωση των φοιτητών για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πράξη
Το σεμινάριο είχε ως βασικό στόχο την εξοικείωση των φοιτητών με τις έννοιες και τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας έμφαση στη σύνδεση...
Παν. Πατρών: Με μεγάλη επιτυχία η ενημέρωση των φοιτητών για τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πράξη