Επίδομα 534€: Παράταση για Απρίλιο -Ποιοι πληρώνονται σήμερα
Παράταση λίγων ημερών δόθηκε στους εργοδότες για να δηλώσουν όσες συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή τον Απρίλιο ώστε να μπορέσουν να λάβουν οι εργαζόμενοι την αποζημίωση ειδικού σκοπού (επίδομα 534 ευρώ). Τι ισχύει για τις αναστολές Μαρτίου

Έως και την Δευτέρα 12/4/2021 παρατείνεται η προθεσμία ώστε να δηλώσουν οι εργοδότες όλες τις αναστολές Απριλίου στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» .

Συγκεκριμένα, από τις 13/4/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 12/4/2021.

Επιπλέον, από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021αναπροσαρμόζονται τα παραρτήματα με τους ΚΑΔ (κυρίως για το λιανεμπόριο) και οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποβάλλουν τις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, λαμβάνοντας υπόψη τα παραρτήματα Α1 (για όλη την Επικράτεια) και Β1 (περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου).

Ειδικότερα: 

α. Επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σε όλη την Επικράτεια 

Όσες επιχειρήσεις υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α1), ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες. Σημειώνεται ότι στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α1 προστίθενται οι ΚΑΔ του λιανεμπορίου.

Β. Επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου

Όσες επιχειρήσεις – εργοδότες εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα σε περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και υπάγονται σε ΚΑΔ που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β1), ανεξαρτήτως αν έχουν επιτρεπόμενες ή μη δραστηριότητες, υποχρεούνται να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους εκτός από αυτούς που απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητες.

Επισημαίνουμε ότι τα Παραρτήματα Α και Β που παρατίθενται στην από 31/3/2021 ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, αφορούν στο χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 4/4/2021. Σε συνδυασμό με τα Παραρτήματα Α1 και Β1 που επισυννάπτονται, διευκρινίζονται τα εξής:

  1. Μια επιχείρηση που έχει ήδη υποβάλει δήλωση αναστολής βάσει ΚΑΔ του παραρτήματος Α και εξακολουθεί να βρίσκεται στο παράρτημα Α1 δεν απαιτείται αλλαγή καθεστώτος υπαγωγής, καθώς παραμένει κλειστή με εντολή δημόσιας αρχής.
  2. Μια επιχείρηση που έχει ήδη υποβάλει δήλωση αναστολής βάσει ΚΑΔ του παραρτήματος Β και εξακολουθεί να βρίσκεται στο παράρτημα Β1, δεν απαιτείται αλλαγή καθεστώτος υπαγωγής, καθώς παραμένει κλειστή με εντολή δημόσιας αρχής.
  3. Μια επιχείρηση που έχει ήδη υποβάλει δήλωση αναστολής βάσει ΚΑΔ του παραρτήματος Γ ως πληττόμενη και από 5/4/2021 εντάσσεται στο παράρτημα Α1 (λιανεμπόριο), θα πρέπει να προβεί σε ορθή επανάληψη της αρχικής δήλωσης αλλάζοντας μόνο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο παρέμεινε πληττόμενη ήτοι από 1/4/2021 έως και 4/4/2021. Επίσης, υποβάλει νέα δήλωση από 5/4/2021 ως κλειστή με εντολή δημόσιας αρχής. Σε περίπτωση που δεν ήταν επιλέξιμη ως πληττόμενη (έως και 4/4/2021), υποβάλει δήλωση αναστολής ως κλειστή από 5/4/2021.

Τα παραρτήματα με τους ΚΑΔ

Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Πληρώνονται σήμερα το επίδομα των 534 ευρώ, Παρασκευή 9 Απριλίου, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή το πρώτο τρίμηνο του 2021 καθώς και τον Δεκέμβριο του 2020.

Συγκεκριμένα η σημερινή πληρωμή αφορά στις αναστολές:

  1. 2.175 πληρωμές από αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τους μήνες Δεκέμβριο 2020, Ιανουάριο 2021 και Φεβρουάριο 2021.
  2. Σε αναστολές 503.691 συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Μάρτιο 2021.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sholiki_taxi
Ανήκουστο: Πήγαν για σεισμικό έλεγχο σε σχολεία και κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς!
Στο «στόχαστρο» του Δήμου Δυτικής Σάμου βρέθηκαν εκπαιδευτικοί με την κατηγορία ότι είχαν κλειδώσει το γραφείο διδασκόντων  - Τι καταγγέλλει ο...
Ανήκουστο: Πήγαν για σεισμικό έλεγχο σε σχολεία και κατηγορούν τους εκπαιδευτικούς!
ypoyrgeio paideias
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο 
Προγραμματισμός εξετάσεων των Γενικών Λυκείων και Λυκείων Ε.Α.Ε. σχολικού έτους 2023-2024
Τελευταία μέρα για τους μαθητές Λυκείου σήμερα: Τι προβλέπεται για τις ενδοσχολικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα και την ειδική εξεταστική περίοδο