Στοχευμένη διεκδίκηση απέναντι στη βία και στην αστυνομοκρατία

Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με την πανδημία, ένας χρόνος με επαναλαμβανόμενα lockdown,άνοιξε κλείσε της οικονομίας, των σχολείων, της ζωής μας.

Αποτέλεσμα της απαράδεκτης ανικανότητας και  της εμμονικής αντιμετώπισης στην διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση αποτελεί το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν αναγκάζεται να επιβάλει καραντίνα μέσα στην καραντίνα και να κοκκινήσει όλη την χώρα.

Αντί όμως, να υπάρχει λίγη συστολή και ενσυναίσθηση της πραγματικότητας, μας παρουσιάζονται νούμερα σύγκρισης με άλλες χώρες που αφορούν κρούσματα, ανθρώπινες απώλειες, αριθμό εμβολιασμών, για να μας πείσουν ότι τα έχουν κάνει όλα καλά, είναι οι καλύτεροι, αποτελούν το παράδειγμα και εμείς ως πολίτες θα πρέπει να ευλογούμε την τύχη μας που τους έχουμε και ειδικότερα τον σωτήρα πρωθυπουργό.

Στην πραγματικότητα όλα αυτά γίνονται, για να έχουν υλικό τα ΜΜΕ τους, τα οποία ως αδιαπραγμάτευτοι υποστηρικτές της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, έχουν αναλάβει την υποστήριξη αλλά και την παραπλάνηση των πολιτών

Πάντοτε στην κυβέρνηση είχαν έντονη  ανάγκη να παρουσιάζονται ως απόλυτοι κυρίαρχοι, ότι με την βία ,τον αυταρχισμό, την αστυνομοκρατία  θα κάνουν ότι θέλουν σε ένα λαό που πλανεύτηκε και τους εμπιστεύθηκε και σήμερα του ανταποδίδουν την εμπιστοσύνη με το αποφασίζομε και διατάσσομε ,την απαξίωση ,την περιφρόνηση και την βία.

Μια κυβέρνηση ακραία, επικίνδυνη, αυταρχική,  που όσο περνά ο χρόνος πετά στο καλάθι των άχρηστων όλα τα προσχήματα και επιτίθεται αναίτια σε όποιον την δεδομένη στιγμή βρεθεί στο δρόμο ή στο οπτικό πεδίο των οργάνων της τάξης που ανακουφισμένοι πλέον και με λυμένα χέρια βγάζουν το άχτι και την κακία τους. Μόνο έτσι  πια μπορούν να χαρακτηρισθούν όλες οι αναίτιες επιθέσεις σε πολίτες γεμάτες μένος.

Τα πρωτοφανής αγριότητας περιστατικά που συνέβησαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης προκαλούν αποτροπιασμό, με την αναίτια αστυνομική βία σε πολίτες που απλά βρίσκονταν στην πλατεία.

Ιδιαίτερα προκλητικά τα λεγόμενα της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ, όπου στην ουσία έριξε τα βάρη στον Αλέξη Τσίπρα ότι επιδιώκει, «πλατείες νεοαγανακτισμένων» και επιπλέον, ότι δεν θέλει την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Όμως εξίσου αποτρόπαια και καταδικαστέα είναι τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη, όπου  με πράξεις βίας μειοψηφίες, αμαυρώσαν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών  και επιτέθηκαν βάναυσα σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας.

Όμως, ας σκεφθούμε λίγο τι κάνει η κυβέρνηση από τότε που ανέλαβε την εξουσία, καταπατά δικαιώματα, επενδύει στον φόβο, στην βία, στην εικόνα των ζωντανών αστυνομικών επιχειρήσεων σε καταλείψεις, στην δήθενπυγμή, στο αποφασίζομε και διατάσσομε.

Με τα παραπάνω γεγονότα-και πολλά ακόμα-,είναι φανερό ότι η χώρα έχει ήδη γυρίσει σε άλλες εποχές, ανελευθερίας, παντελής έλλειψη δημοκρατίας και καταπάτησης δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Κάπως έτσι πίστεψαν, ότι μπορούν να ελέγξουν τα πάντα ,ότι δεν θα αντιμετωπίσουν αντιδράσεις. Με πρόσχημα την πανδημία και περισσότερο ως ευκαιρία για τα αντιδραστικά τους σχέδια, αλλά  έχοντας πάντα την απίστευτη κάλυψη από τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ με την συνεχή διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση, έχουν γίνει πολύ επικίνδυνοι, βαδίζουν εντελώς ακροδεξιά σε μια κατρακύλα που για αυτούς δεν έχει γυρισμό.

Ως πολίτες, οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι και να διεκδικούμε ειρηνικά για μια κοινωνία ελεύθερη, ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης.

* Ευαγγελία Μανιτσούδη, εκπαιδευτικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Οργάνωση και λειτουργία των καταλυμάτων του ΥΠΑΙΘΑ στην περιοχή Αγ. Ανδρέας-Ζούμπερι
Λειτουργία των καταλυμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Οργάνωση και λειτουργία των καταλυμάτων του ΥΠΑΙΘΑ στην περιοχή Αγ. Ανδρέας-Ζούμπερι
palaistini
World Press Photo: Το «νανούρισμα» του νεκρού παιδιού - Η συγκλονιστική φωτογραφία που βραβεύτηκε
Το πρώτο βραβείο του World Press Photo σε φωτογραφία με Παλαιστίνια που θρηνεί τη νεκρή ανιψιά της
World Press Photo: Το «νανούρισμα» του νεκρού παιδιού - Η συγκλονιστική φωτογραφία που βραβεύτηκε