Κορονοϊός - Παγώνη: Πιθανό οι διασωληνωμένοι να ξεπεράσουν τους 600
Την εκτίμηση ότι στο τέλος της εβδομάδας που έρχεται θα δούμε μείωση σε νοσηλευόμενους με κορονοϊό, εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη

Την εκτίμηση ότι στο τέλος της εβδομάδας που έρχεται θα δούμε μείωση σε νοσηλευόμενους με κορονοϊό, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Eπεσήμανε δε πως αποτελεί λογικό σενάριο το να διασωληνωθούν, μέσα στις επόμενες μέρες ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και με βάση αυτό συνόψισε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε άμεση μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ.

«Η μείωση θα είναι σταδιακή και αργά… μετά από 10 μέρες», ανέφερε.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ξεπεράσουμε και πάλι τον αριθμό των 600 διασωληνωμένων, η κ. Παγώνη δήλωσε πως αυτό δεν είναι ούτε πιθανό αλλά ούτε κι απίθανο να συμβεί και εξαρτάται από το πόσοι από τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες θα χρειαστούν εν τέλει διασωλήνωση. 

Η κ. Παγώνη μεταξύ άλλων τόνισε το ότι, καθώς ο ιατρικός κόσμος επί έναν χρόνο καλείται να «παλέψει» με έναν άγνωστο ιό που μάλιστα μεταλλάσσεται συνεχώς, είναι  λογικό να γίνονται λάθη επί των κρίσεων. «Λάθη θα γίνονται, είτε από την επιτροπή είτε από οπουδήποτε» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος σχολιάζοντας τα φαινόμενα συνωστισμού από κόσμο που αψήφησε τους περιορισμούς και συγκεντρώθηκε σε πλατείες και κεντρικά σημεία χθες, για να γιορτάσει το τέλος του Τριωδίου, παρά το lockdown, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τόνισε πως αυτά ήταν αναμενόμενα δεδομένου ότι ο κόσμος μετά από έναν χρόνο περιορισμών θέλει να ξεσκάσει ειδικά εφόσον "παρασύρεται" από μεγάφωνα και μουσικές που ακούγονται από διάφορα σημεία των πόλεων. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

arxaia
Tεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει εκατοντάδες νέα γεωγλυφικά
Ένας από τους πιο μυστηριώδεις αρχαιολογικούς γρίφους του κόσμου, οι γραμμές της Νάζκα στο Περού αρχίζει επιτέλους να ξετυλίγεται, και όχι από...
Tεχνητή νοημοσύνη αποκαλύπτει εκατοντάδες νέα γεωγλυφικά
βιβλία
Τι είναι η κομπορρημοσύνη; Μια παλιά λέξη με διαχρονική σημασία
Η κομπορρημοσύνη είναι ένας όρος μεσαιωνικής προέλευσης, που χαρακτηρίζει μια στάση ζωής αρκετά γνώριμη σε πολλούς από εμάς.
Τι είναι η κομπορρημοσύνη; Μια παλιά λέξη με διαχρονική σημασία