Lockdown - Θεοφάνεια: Ποιες μετακινήσεις επιτρέπονται
Κορονοϊός: «Σκληρό» lockdown σε Αχαΐα και Χαλκίδα εισηγούνται οι ειδικοί - Προς «λουκέτο» τα σχολεία - Αποφάσεις και για την Αττική

Σε «σκληρό» lockdown τύπου Μαρτίου μπαίνoυν Αχαΐα και Χαλκίδα, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού στις συγκεκριμένες περιοχές. Το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνουν επιπλέον και την Αττική. Την ίδια ώρα, στον «αέρα» βρίσκεται η απόφαση για τα σχολεία.

(Update: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο για «σκληρό» lockdown και στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου)

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προς το παρόν δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των Γυμνασίων και των Λυκείων«Δεν υπάρχει στην ατζέντα της επιτροπής το κλείσιμο των σχολείων», τόνισε.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο Θέμα 104,6, προς το παρόν δεν υπάρχει εισήγηση για το κλείσιμο των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να κλείσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη 4/2, καταγράφηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα. Στην Αττική εντοπίστηκαν 532 μολύνσεις της νόσου, στην Αχαΐα 81 και στην περιοχή της Εύβοιας 55.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης κάνει λόγο για 6.000-10.000 κρούσματα την ημέρα αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε αυστηρό lockdown.

Ολοταχώς για «σκληρό» lockdown η Αχαΐα

Σύμφωνα με το Mega, η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων οδηγεί τους ειδικούς στη λήψη της απόφασης να τεθεί η Αχαΐα σε καθεστώς σκληρού lockdown.

Όπως επισημαίνουν, είναι μεγάλη η διασπορά του ιού στην κοινότητα, καθώς υπάρχουν κρούσματα σε σχολεία, σούπερ μάρκετ, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες, ακόμα και στα νοσοκομεία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των αρμόδιων φορέων, με την ανακοίνωση των μέτρων να γίνεται το απόγευμα.

Lockdown και στη Χαλκίδα - Κλείνουν τα σχολεία

Την ίδια ώρα, οι ειδικοί εισηγούνται σκληρό lockdown και για τον δήμο της Χαλδκίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση είναι να κλείσουν όλα τα σχολεία και τα καταστήματα. 

σχολειο λουκετο 1280

Αττική: Προς απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα

Την ίδια ώρα, «κλειδώνουν», όπως όλα δείχνουν, τα αυστηρότερα μέτρα για την Αττική και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα για τα Σαββατοκύριακα.

Για τις καθημερινές (Δευτέρα-Παρασκευή) προβλέπεται ότι το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα μείνει ως έχει, δηλαδή 21:00-05:00, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός την ώρα επιστροφής από την εργασία, καθώς «αυστηρό lockdown» δε σημαίνει αναστολή των περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Περιορισμοί πιθανότατα θα επιβληθούν για μία ακόμη φορά στο λιανεμπόριο.

Οι ειδικοί εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και προσανατολίζονται σε ανάλογες εισηγήσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα