lockdown
Lockdown: Ολοταχώς για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα στην Αττική - Καμία συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων αύριο, δηλώνει η Νίκη Κεραμέως

Lockdown: «Κλειδώνουν», όπως όλα δείχνουν, τα αυστηρότερα μέτρα στην Αττική και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα για τα Σαββατοκύριακα, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού χτυπούν «κόκκινο» στο Λεκανοπέδιο.

Για τις καθημερινές (Δευτέρα-Παρασκευή) προβλέπεται ότι το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα μείνει ως έχει, δηλαδή 21:00-05:00, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός την ώρα επιστροφής από την εργασία, καθώς «αυστηρό lockdown» δε σημαίνει αναστολή των περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Περιορισμοί πιθανότατα θα επιβληθούν για μία ακόμη φορά στο λιανεμπόριο.

Οι ειδικοί εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και προσανατολίζονται σε ανάλογες εισηγήσεις.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης κάνει λόγο για 6.000-10.000 κρούσματα την ημέρα αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε αυστηρό lockdown.

«Σκληρό» lockdown με ανοιχτά σχολεία

Την ίδια ώρα, πολλοί ειδικοί ζητούν επιτακτικά το κλείσιμο των σχολείων, καθώς και αυτά συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού.

«Τα σχολεία έχουν πάψει να είναι άνοσα και προστατευμένα από τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

«Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού», σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δηλώνει ότι «αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων». Συνεπώς, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, βάσει του προγράμματος που ισχύει αυτή την εβδομάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
Ρωτάμε τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας: Μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα να λειτουργεί με λύσεις «μπαλώματος», θυσιάζοντας τη σταθερότητα και τις...
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
συντ
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
Νέα εποχή για τις συντάξεις μετά από μια δεκαετία στασιμότητας
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
ηλεκτρονική απάτη
Γιορτινές αγορές με παγίδες: Πώς να προστατεύσετε την κάρτα σας από απάτες
Χριστουγεννιάτικες αγορές χωρίς «δώρα» στους χάκερ: Οδηγός επιβίωσης για την κάρτα και το πορτοφόλι σας
Γιορτινές αγορές με παγίδες: Πώς να προστατεύσετε την κάρτα σας από απάτες