lockdown
Lockdown: Ολοταχώς για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα στην Αττική - Καμία συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων αύριο, δηλώνει η Νίκη Κεραμέως

Lockdown: «Κλειδώνουν», όπως όλα δείχνουν, τα αυστηρότερα μέτρα στην Αττική και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα για τα Σαββατοκύριακα, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού χτυπούν «κόκκινο» στο Λεκανοπέδιο.

Για τις καθημερινές (Δευτέρα-Παρασκευή) προβλέπεται ότι το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα μείνει ως έχει, δηλαδή 21:00-05:00, προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός την ώρα επιστροφής από την εργασία, καθώς «αυστηρό lockdown» δε σημαίνει αναστολή των περισσότερων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Περιορισμοί πιθανότατα θα επιβληθούν για μία ακόμη φορά στο λιανεμπόριο.

Οι ειδικοί εκφράζουν ιδιαίτερη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και προσανατολίζονται σε ανάλογες εισηγήσεις.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης κάνει λόγο για 6.000-10.000 κρούσματα την ημέρα αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε αυστηρό lockdown.

«Σκληρό» lockdown με ανοιχτά σχολεία

Την ίδια ώρα, πολλοί ειδικοί ζητούν επιτακτικά το κλείσιμο των σχολείων, καθώς και αυτά συμβάλλουν στη διασπορά του κορονοϊού.

«Τα σχολεία έχουν πάψει να είναι άνοσα και προστατευμένα από τον ιό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

«Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση το συντομότερο και να δούμε τι άλλο θα απαιτηθεί για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού», σημειώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δηλώνει ότι «αύριο δεν υπάρχει προγραμματισμένη συζήτηση με τους ειδικούς για το θέμα των σχολείων». Συνεπώς, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, βάσει του προγράμματος που ισχύει αυτή την εβδομάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραλήρημα Λατινοπούλου: Σκουπίδια οι Εκπαιδευτικοί - Να απολυθούν - Ζήτω ο Μεταξάς (Βίντεο)

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καρτα
Υποχρεωτική χρήση IRIS από 1η Νοεμβρίου – Τι πρέπει να ξέρουν οι επιχειρήσεις
Από την 1η Νοεμβρίου όλα τα καταστήματα στην Ελλάδα θα δέχονται υποχρεωτικά πληρωμές μέσω IRIS. Τι ισχύει για όρια συναλλαγών, πρόστιμα και διεθνή...
Υποχρεωτική χρήση IRIS από 1η Νοεμβρίου – Τι πρέπει να ξέρουν οι επιχειρήσεις
pisina pnigike
Ρόδος: Θλίψη για το 2,5 ετών κοριτσάκι που έχασε τη μάχη μετά το τραγικό ατύχημα στην πισίνα
Η μικρή από τη Βρετανία κατέληξε ύστερα από πολυήμερη μάχη για τη ζωή της – Αναμένεται αναβάθμιση των κατηγοριών για το δυστύχημα στη Λάρδο
Ρόδος: Θλίψη για το 2,5 ετών κοριτσάκι που έχασε τη μάχη μετά το τραγικό ατύχημα στην πισίνα
Μαθήτρια με καρπούζι
Η μαθήτρια με το «καρπούζι»: «Τι νόημα έχει να γιορτάζουμε το δικό μας ΟΧΙ και να μη λέμε ΟΧΙ σε καθετί άδικο και βάρβαρο;»
«Το έκανα γιατί το ένιωθα, γιατί διαβάζω και βλέπω καθημερινά τι συμβαίνει στη Γάζα...»
Η μαθήτρια με το «καρπούζι»: «Τι νόημα έχει να γιορτάζουμε το δικό μας ΟΧΙ και να μη λέμε ΟΧΙ σε καθετί άδικο και βάρβαρο;»