Επίδομα 534€: Πότε πληρώνονται οι αναστολές Δεκεμβρίου
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δούνε στους λογαριασμούς τους τα ποσά που δικαιούνται οι εργαζόμενη που τέθηκαν σε αναστολή τον Δεκέμβριο

Έως την Τρίτη 12 Ιανουαρίου αναμένεται από το υπουργείο Εργασίας να εξοφληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ή επίδομα 534 ευρώ στους εργαζόμενους για τους οποίους οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Εντός του προγραμματισμού είναι το υπουργείο Εργασίας, του οποίου στόχος ήταν η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Δεκέμβριο να πληρωθεί έως τις 12 Ιανουαρίου. Η καταβολή του επιδόματος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί την Τρίτη ενώ δεν αποκλείεται οι πληρωμές στους λογαριασμούς των δικαιούχων να ξεκινήσουν από σήμερα.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού εξαρτάται από τις ημέρες της αναστολής και άρα το ποσό των 534€ ευρώ αφορά μόνο τους εργαζόμενους που βρίσκονταν σε αναστολή όλο τον μήνα Δεκέμβριο. 

Για κάθε ημέρα αναστολής οι εργαζόμενοι δικαιούνται να λάβουν το ποσό των 17,8 ευρώ ενώ οι πληρωμές θα γίνουν μόνο για τους εργαζόμενους για τους οποίους έχει υποβληθεί δήλωση καθώς οι εργοδότες ήταν υποχρεωμένοι να δηλώσουν εκ νέου τις αναστολές Δεκεμβρίου.

Παράταση στις δηλώσεις αναστολών 

Ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Εργασίας ότι δίνεται παράταση στις επιχειρήσεις για τις δηλώσεις αναστολών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου μόνο εντός συγκεκριμένης προθεσμίας.

Έτσι δίνεται στις επιχειρήσεις η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση καθώς και ορθών επαναλήψεων για αύξηση και μόνο των διαστημάτων αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι υπεύθυνες δηλώσεις και οι ορθές επαναλήψεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από τις επιχειρήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός των παρακάτω προθεσμιών ανά μήνα, ως ακολούθως:

  • Για τον μήνα Οκτώβριο: Από 7  έως και 11 Ιανουαρίου
  • Για τον μήνα Νοέμβριο: Από 12 έως και 14 Ιανουαρίου
  • Για τον μήνα Δεκέμβριο: Από 15 έως 18 Ιανουαρίου

Μετά τη δήλωση της αναστολής της σύμβασης εργασίας από την επιχείρηση στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και εντός των ανωτέρω προθεσμιών:

  • Οι εργαζόμενοι που κατά το παρελθόν έχουν υποβάλει δήλωση δεν απαιτείται να προβούν σε νέα δήλωση παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ). 
  • Μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά είναι απαραίτητο να προβούν σε υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης.

Επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί 

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής μονομερούς υπεύθυνης δήλωσης στις παρακάτω κατηγορίες εργαζομένων:

Οι Επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα εδώ στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έως και τις 20/10/2020.

Επίσης οι ξεναγοί και τουριστικοί συνοδοί, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, μπορούν να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αποκλειστικά από τις 07/1/2021 – 15/1/2021.


Lockdown: Τα σενάρια για παράταση και το click away

Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιανουαρίου, κατά τις 18:00, αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για ενδεχόμενη παράταση του lockdown και για να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και το click away.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aksiologisi2.jpg
Αξιολόγηση: «Στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του λόγω της απεργίας – αποχής»
«Το δικαίωμα μας στην απεργία είναι κατοχυρωμένο με τους αγώνες μας και δε θα το παραδώσουμε»
Αξιολόγηση: «Στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό που απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του λόγω της απεργίας – αποχής»