Επίδομα 400: Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι πληρώνονται αύριο
Συνεχίζεται από τον ΟΑΕΔ η διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων

Αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ περίπου 45.000 πολίτες με την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, εξοφλείται τις επόμενες ώρες το εφάπαξ, έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ. Οι πρώτοι που θα λάβουν αύριο την οικονομική ενίσχυση είναι αυτοί που ολοκλήρωσαν από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έως και το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου την επιβεβαίωση του ΙΒΑΝ τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ. 

Η εντολή για την πληρωμή  του επιδόματος των 400 ευρώ έχει εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ, αλλά τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών

Η επόμενη πληρωμή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου όπου θα εξοφληθούν όλοι όσοι σπεύσουν να ολοκληρώσουν εγκαίρως την ηλεκτρονική διαδικασία της επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ.

Μέχρι τη Δευτέρα περίπου 55.000 μακροχρόνια άνεργοι είχαν ήδη ολοκληρώσει την διαδικασία ενώ οι συνολικοί δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης αναμένεται να φτάσουν τους 130.000. 

Oι πληρωμές των 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται σταδιακά όλο τον Δεκέμβριο αναλογικά με την ροή των ηλεκτρονικών δηλώσεων των μακροχρόνια ανέργων.

Υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική διαδικασία επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ για το επίδομα των 400 ευρώ των μακροχρόνια ανέργων κλείνει την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59.

Επίδομα 400 ευρώ - Δικαιούχοι

Σύμφωνα με τη ΚΥΑ 48222/1215/24.11.2020 (ΦΕΚ Β 5225/25.11.2020), δικαιούχοι για το επίδομα των 400 ευρώ είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Μαρτίου έως και τις 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που καταβλήθηκε το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2020.

Από τις 27 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

Επίδομα 400 ευρώ - Προϋποθέσεις

Για να λάβουν οι δικαιούχοι την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400€ θα πρέπει να είναι μακροχρόνια άνεργοι που:

  • Δεν επιδοτούνται, δεν εισπράττουν δηλαδή το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας ύψους 200 ευρώ.
  • Είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Απέκτησαν ή αποκτούν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου - δηλαδή ξεπέρασαν ή ξεπερνούν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας στον ΟΑΕΔ - από 1/3/2020 έως και τη δημοσίευση της επίμαχης ΚΥΑ σε ΦΕΚ, δηλαδή έως και Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ή έως και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου. Οι άνεργοι που είχαν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες συνεχόμενης ανεργίας πριν από την 1η Μαρτίου του 2020 δεν δικαιούνται το επίδομα.
  • Δεν έλαβαν την άνοιξη την αντίστοιχη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της που ήταν επίσης 400 ευρώ. Προσοχή, όσοι έλαβαν την άνοιξη το 400άρι εξαιρούνται τώρα από τη νέα ενίσχυση. 

Έκτακτο επίδομα 700 ευρώ σε εργαζόμενους σε ΜΕΘ

Έκτακτο εφάπαξ επίδομα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση πριν τα Χριστούγεννα και σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στις ΜΕΘ της χώρας. Το επίδομα αναμένεται να δοθεί στους υγειονομικούς εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

H πληρωμή θα γίνει εφάπαξ, πριν τα Χριστούγεννα και το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 700 ευρώ.

Το επίδομα αυτό θα αφορά σε αφορά περιορισμένο αριθμό δικαιούχων και θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, παλεύοντας στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι εργαζόμενοι σε μεθ, γιατροί και νοσηλευτές, είναι αυτοί που θα λάβουν τελικά το έκτακτο επίδομα των 700 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι και το Πάσχα είχε δοθεί έκτακτο επίδομα με τη μορφή του δώρου Πάσχα στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το έκτακτο επίδομα των 700 ευρώ θα αφορά αυτή τη φορά περιορισμένο αριθμό δικαιούχων, σε σχέση με το Δώρο Πάσχα το οποίο έλαβαν 108.000 εργαζόμενοι, με κόστος 80 εκατ. ευρώ για τον προϋπολογισμό.

Διπλάσιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Διπλασιάζεται επίσης για τον μήνα Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όσους το δικαιούνται. Με την έκτακτη αυτή εισφορά οι δικαιούχοι το ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν τελικά το διπλάσιο ποσό ανά νοικοκυριό, δηλαδή το ποσό των 400 ευρώ.

Η ενίσχυση αφορά πρόκειται να ενισχύσει 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά.

Στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ενταχτούν φέτος για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας, σύμφωνα με δηλώσει του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ερασμους
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας
Οι μαθητές του Γυμνασίου - Λ.Τ. Γενναδίου, δίδαξαν στους Ιταλούς συμμαθητές τους, Ελληνική μαγειρική, Ελληνική γλώσσα καθώς και Ελληνικούς...
Erasmus+: Το Γυμνάσιο - Λ.Τ. Γενναδίου στην Brescia της Βόρειας Ιταλίας