Συνεχίζεται από τον ΟΑΕΔ η διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων για την άμεση και αποτελεσματική στήριξη των ανέργων

Αύριο, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να λάβουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το εφάπαξ επίδομα 400 ευρώ περίπου 45.000 πολίτες με την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, εξοφλείται τις επόμενες ώρες το εφάπαξ, έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ. Οι πρώτοι που θα λάβουν αύριο την οικονομική ενίσχυση είναι αυτοί που ολοκλήρωσαν από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έως και το πρωί της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου την επιβεβαίωση του ΙΒΑΝ τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ. 

Η εντολή για την πληρωμή  του επιδόματος των 400 ευρώ έχει εκδοθεί από τον ΟΑΕΔ, αλλά τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών

Η επόμενη πληρωμή στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου όπου θα εξοφληθούν όλοι όσοι σπεύσουν να ολοκληρώσουν εγκαίρως την ηλεκτρονική διαδικασία της επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ.

Μέχρι τη Δευτέρα περίπου 55.000 μακροχρόνια άνεργοι είχαν ήδη ολοκληρώσει την διαδικασία ενώ οι συνολικοί δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης αναμένεται να φτάσουν τους 130.000. 

Oι πληρωμές των 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται σταδιακά όλο τον Δεκέμβριο αναλογικά με την ροή των ηλεκτρονικών δηλώσεων των μακροχρόνια ανέργων.

Υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική διαδικασία επιβεβαίωσης ή καταχώρισης ΙΒΑΝ για το επίδομα των 400 ευρώ των μακροχρόνια ανέργων κλείνει την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59.

Επίδομα 400 ευρώ - Δικαιούχοι

Σύμφωνα με τη ΚΥΑ 48222/1215/24.11.2020 (ΦΕΚ Β 5225/25.11.2020), δικαιούχοι για το επίδομα των 400 ευρώ είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Μαρτίου έως και τις 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που καταβλήθηκε το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2020.

Από τις 27 Νοεμβρίου έως και την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ.

Επίδομα 400 ευρώ - Προϋποθέσεις

Για να λάβουν οι δικαιούχοι την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 400€ θα πρέπει να είναι μακροχρόνια άνεργοι που:

  • Δεν επιδοτούνται, δεν εισπράττουν δηλαδή το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας ύψους 200 ευρώ.
  • Είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.
  • Απέκτησαν ή αποκτούν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου - δηλαδή ξεπέρασαν ή ξεπερνούν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας στον ΟΑΕΔ - από 1/3/2020 έως και τη δημοσίευση της επίμαχης ΚΥΑ σε ΦΕΚ, δηλαδή έως και Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ή έως και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου. Οι άνεργοι που είχαν ήδη συμπληρώσει 12 μήνες συνεχόμενης ανεργίας πριν από την 1η Μαρτίου του 2020 δεν δικαιούνται το επίδομα.
  • Δεν έλαβαν την άνοιξη την αντίστοιχη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της που ήταν επίσης 400 ευρώ. Προσοχή, όσοι έλαβαν την άνοιξη το 400άρι εξαιρούνται τώρα από τη νέα ενίσχυση. 

Έκτακτο επίδομα 700 ευρώ σε εργαζόμενους σε ΜΕΘ

Έκτακτο εφάπαξ επίδομα σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση πριν τα Χριστούγεννα και σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στις ΜΕΘ της χώρας. Το επίδομα αναμένεται να δοθεί στους υγειονομικούς εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.

H πληρωμή θα γίνει εφάπαξ, πριν τα Χριστούγεννα και το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 700 ευρώ.

Το επίδομα αυτό θα αφορά σε αφορά περιορισμένο αριθμό δικαιούχων και θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, παλεύοντας στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι εργαζόμενοι σε μεθ, γιατροί και νοσηλευτές, είναι αυτοί που θα λάβουν τελικά το έκτακτο επίδομα των 700 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι και το Πάσχα είχε δοθεί έκτακτο επίδομα με τη μορφή του δώρου Πάσχα στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το έκτακτο επίδομα των 700 ευρώ θα αφορά αυτή τη φορά περιορισμένο αριθμό δικαιούχων, σε σχέση με το Δώρο Πάσχα το οποίο έλαβαν 108.000 εργαζόμενοι, με κόστος 80 εκατ. ευρώ για τον προϋπολογισμό.

Διπλάσιο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Διπλασιάζεται επίσης για τον μήνα Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όσους το δικαιούνται. Με την έκτακτη αυτή εισφορά οι δικαιούχοι το ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν τελικά το διπλάσιο ποσό ανά νοικοκυριό, δηλαδή το ποσό των 400 ευρώ.

Η ενίσχυση αφορά πρόκειται να ενισχύσει 482.335 ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι ανήκουν σε 256.562 νοικοκυριά.

Στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ενταχτούν φέτος για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας, σύμφωνα με δηλώσει του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Διακοπή της κυκλοφορίας από την Ελευσίνα έως τον Ισθμό
Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου - Αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι από Αγρίνιο και Μεσσηνία
Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου, ενώ αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο,...
Άνοιξε η Αθηνών-Κορίνθου - Αποχώρησαν οι συγκεντρωμένοι από Αγρίνιο και Μεσσηνία
teacher
Σχολείο στη Βάρκιζα: Χάος παρανομίας και εργασιακή κόλαση... επί της γης!
Μεταξύ άλλων οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για μια εργασιακή κόλαση. Ο σκοταδισμός και η πολιτική ανελευθερία σε όλο της το μεγαλείο!
Σχολείο στη Βάρκιζα: Χάος παρανομίας και εργασιακή κόλαση... επί της γης!