Κορονοϊός: Θάνατοι ασθενών εκτός ΜΕΘ, σε απλές κλίνες νοσηλείας
Ξεκίνησαν οι νοσηλείες ασθενών με υποκείμενα νοσήματα σε απλές κλίνες νοσηλείας

Σε απλές κλίνες νοσοκομείων κατέληξαν σήμερα ασθενείς με κορονοϊό που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, χτυπώντας για μία ακόμα φορά «καμπανάκι» για το σύστημα Υγείας, το οποίο φαίνεται ότι όχι μόνο έχει φτάσει, αλλά και έχει ξεπεράσει τα όριά του.

Συνολικά σήμερα στην Ελλάδα σημειώθηκαν 12 νέοι θάνατοι, αρκετοί εκ των οποίων σε «κλίνες απλής νοσηλείας». Ανάμεσά τους και μια 49χρονη που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη στο Ιπποκράτειο κι έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Εκτός από τη 49χρονη, σε κλίνες απλής νοσηλείας κατέληξαν επίσης, μία 81χρονη που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα σε απλή κλίνη στο «Σωτηρία», μία 77χρονη που νοσηλευόταν και αυτή με υποκείμενα νοσήματα σε απλή κλίνη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπανικολάου, καθώς και μία 80χρονη με υποκείμενα νοσήματα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, ένας 78χρονος υποκείμενα νοσήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας κ.ά.

Ο Πάνος Παπανικολάου, διευθυντής στο γενικό νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιά και πρόεδρος των εργαζομένων εκεί, εξηγεί στο sputniknews.gr πώς χάνονται αυτοί οι άνθρωποι στις απλές κλίνες:

«Αυτοί οι θάνατοι στις απλές κλίνες έχουν προκληθεί από δύο τινά. Το πρώτο είναι ο ασθενής με COVID να "βουλιάξει" πολύ απότομα και να μην προλάβουν καν οι γιατροί να τον διασωληνώσουν. Το δεύτερο είναι να τον διασωληνώσουν, αλλά μέχρι να μεταφερθεί σε COVID ΜΕΘ να έχει επιβαρυνθεί πια τόσο πολύ που το παιχνίδι να χάνεται. Δεν μπορείς πια να τον μεταφέρεις γιατί θα πεθάνει στη διαδρομή».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, το μεγάλο πρόβλημα με τις απλές κλίνες είναι, καταρχάς, η ανεπαρκής στελέχωση και κατά δεύτερον το γεγονός ότι από τον περασμένο Αύγουστο και μετά όπου φτιάχτηκαν πτέρυγες COVID μέσα σε όλα τα νοσοκομεία, αυτό έγινε με τρόπο πολύ πρόχειρο και με κάκιστες υποδομές.

Όπως σχολιάζει ο κ. Παπανικολάου:

«Οι υγειονομικοί κολλάνε πολύ εύκολα κορονοϊό μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Δεν υπάρχει καλός διαχωρισμός κρεβατιών, δεν υπάρχει προθάλαμος για να αλλάζει το προσωπικό τα γάντια και τις στολές όπως πρέπει, να περνάει από όλη τη σωστή και ενδεδειγμένη διαδικασία αποστείρωσης κτλ. όλα γίνονται πρόχειρα. 

Το ότι είναι προβληματική η διακομιδή στις ΜΕΘ [από ένα νοσοκομείο δηλαδή που δεν διαθέτει COVID ΜΕΘ να μεταφερθεί ο ασθενής σε ένα άλλο που έχει] είναι επίσης μια πραγματικότητα. Είναι χρονοβόρα, απαιτεί δύο γιατροί του νοσοκομείου να αφήσουν το πόστο τους στο νοσοκομείο, να βάλουν την ειδική ολόσωμη φόρμα και να μεταβούν στο άλλο νοσοκομείο μαζί με τον ασθενή [δεδομένου ότι τα ΕΚΑΒ δεν έχουν γιατρούς]. Όλα αυτά, δυσχεραίνουν πολύ τη διαχείριση των περιστατικών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!
Κάτω τα χέρια από τη συναδέλφους, Χρύσα Χοτζόγλου, Γιώργο Καββαδία. Δημήτρη Χαρτζουλάκη
Υστερία διώξεων στα σχολεία του Πειραιά: Νέες κλήσεις για απολογία σε 3 εκπαιδευτικούς!