Σπύρος Πομώνης
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών - Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ για 12 χρόνια

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Σπύρος Πομώνης, θρύλος της δεκαετίας του '60, σημαντικό κεφάλαιο για την ιστορία της ΑΕΚ αλλά και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Βαρύ το πένθος για την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια, αφού έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή ο Σπύρος Πομώνης, ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της ομάδας μας!

Γεννημένος στη Νέα Φιλαδέλφεια και προερχόμενος από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, αποτέλεσε επιλογή του μεγάλου Κλεάνθη Μαρόπουλου και έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα στις 23 Απριλίου 1961 στο νικηφόρο 4-2 με τον Φωστήρα.

Φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ για δώδεκα χρόνια σε περισσότερους από 250 επίσημους αγώνες και ως ακραίος επιθετικός σκόραρε 50 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ ήταν εκείνος που είχε ανοίξει το σκορ στο Σαν Σίρο κόντρα στην Ιντερ στην ήττα με 4-1 για τον Α’ γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της περιόδου 1971-72.

Κατέκτησε με την ομάδα μας τα πρωταθλήματα του 1968 και του 1971 και τα Κύπελλα Ελλάδας του 1964 και του 1966. H μεγαλύτερή του στιγμή με την Εθνική ομάδα ήταν το γκολ της νίκης που πέτυχε το 1972 στο φιλικό με την Ιταλία (2-1).

Ο Σπύρος Πομώνης, με το απαράμιλλο στυλ του, σημάδεψε τόσο τη θέση του αριστερού εξτρέμ στο ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και μία ολόκληρη εποχή στην ιστορία της ΑΕΚ.

Θα είναι για πάντα ζωντανός στη μνήμη και την καρδιά μας. Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Σπύρου Πομώνη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλιοθήκη, βιβλία, ράφι, μελέτη, ανάγνωση
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου
Δυνατότητα εγγραφής στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν τα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία που διαθέτουν αυτόνομο χώρο για τη...
Σχολικές βιβλιοθήκες Δημοτικών Σχολείων: Εγκύκλιος για τη διεύρυνση του δικτύου