Κώστας Μπακογιάννης
Για τον «Μεγάλο Περίπατο» και τις αντιδράσεις που προκαλεί μίλησε ο Κ. Μπακογιάννης - Τι ανέφερε για το υψηλό κόστος που έχουν οι ζαρντινιέρες και τα παγκάκια

«Αποφασισμένος» για την ολοκλήρωση του Μεγάλου Περιπάτου δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, συμπληρώνοντας πως είναι κατανοητή η οργή των οδηγών, όμως «δεν υπάρχει τζάμπα σχέδιο».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα» για το έργο του Μεγάλου Περιπάτου, υπενθύμισε πως πρώτη φορά υπήρξε η πρόταση για πάρκο από τον Αντώνη Τρίτση, πριν 38 χρόνια. Ο Μεγάλος Περίπατος υπήρξε βασική προεκλογική δέσμευση της παράταξής του, ενώ το έργο πραγματοποιείται με τη συνδρομή επιστημόνων και ειδικών.

Σχετικά με τον χρόνο εκκίνησης των έργων, δηλώνει πως «Αν έχεις αποφασίσει να "σπάσεις αβγά", δεν υπάρχει "κατάλληλη στιγμή"», τονίζοντας πως ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπως το Βερολίνο, οι Βρυξέλλες, η Ρώμη, η Βαρκελώνει την περίοδο του lockdown αποφάσισαν την επέκταση των υφιστάμενων ποδηλατόδρομων.

Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα ξεκινήσει να ομαλοποιείται σε ενάμιση μήνα, ενώ καθημερινά γίνεται ανάλυση των δεδομένων ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Το έργο αποβλέπει στην εξισορρόπηση των μετακινήσεων στην αθήνα, ώστε «να έχουν το δικαίωμα της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας οι πεζοί, οι ποδηλάτες, οι επιβάτες και οι οδηγοί».

Σχετικά με το κόστος των υποδομών και της τοποθέτησης ζαρντινιέρας των 5.000 ευρώ, ο δήμαρχος απάντησε:

«Σίγουρα, αν συζητούσαμε για τη ζαρντινιέρα της αυλής μας, ναι. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για αυτό. Μιλάμε για πρότυπο αστικό εξοπλισμό: σύνθετες μεταλλικές κατασκευές, σχεδόν ενός τόνου, που περιλαμβάνουν ζαρντινιέρες διαμέτρου 2,5 μέτρων και παγκάκια στην περίμετρο, μήκους 3,5 μέτρων και καλύπτονται από αντιγκράφιτι υλικό. Και θέλουμε τέτοιες κατασκευές που δεν γίνονται πολεμοφόδια σε επεισόδια. Που δεν είναι αναλώσιμο υλικό για τη θητεία ενός δημάρχου για να τα πετάμε μετά όπως κάναμε μέχρι σήμερα σπαταλώντας ξανά και ξανά υπερ-πολλαπλάσια χρήματα. Θέλουμε κατασκευές που θα μείνουν για χρόνια και θα μείνουν ως προίκα στην πόλη. Γιατί όταν γίνουν τα μόνιμα έργα του Μεγάλου Περιπάτου, αυτός ο εξοπλισμός θα ομορφύνει τις γειτονιές από άκρη σε άκρη της πόλης. Και κάπου εδώ, κλείνει το παραμύθι που διακίνησαν κάποιοι, χωρίς δράκο».

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidiki_pornografia.jpg
Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων: Οι έφηβοι «ίσως δεν συνειδητοποιούν πως ό,τι ανεβαίνει, δεν διαγράφεται»
«Σε ένα σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, ένας ανήλικος βιντεοσκόπησε δύο παιδιά να ερωτοτροπούν και το έστειλε σε φίλους του, χωρίς να καταλαβαίνει...
Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων: Οι έφηβοι «ίσως δεν συνειδητοποιούν πως ό,τι ανεβαίνει, δεν διαγράφεται»