Thumbnail
«Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει. Την πρώτη ήταν σε ένα διαμέρισμα στην Ξάνθη, όταν το παιδί ήταν στο νηπιαγωγείο», αναφέρει ο πατέρας του 16χρονου Θανάση

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση ιδιοκτητών μονοκατοικίας στο χωριό Πηγάδια της Ξάνθης να κάνουν έξωση σε οικογένεια, επειδή το αυτιστικό παιδί της «ενοχλεί τους γείτονες». Η οικογένεια κατοικοί στην περιοχή εδώ και επτά χρόνια.

Το πρωτοφανές περιστατικό έγινε γνωστό από τον πατέρα του 16χρονου Θανάση, Ευάγγελο Ευαγγέλου, ο οποίος πραγματοποίησε σχετική ανάρτηση στο facebook.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε:

«Είναι ένας αγώνας που τον βιώνεις κάθε μερα κι αντί να έχεις ανθρώπους να σε βοηθήσουν τους βρίσκεις απέναντι σου. Οι ιδιοκτήτες με μισή καρδιά μας είπαν να βρεθεί μια λύση. Ποια είναι η λύση; Να πάμε να μείνουμε άλλου».

Ο ίδιος τόνισε ότι το κράτος δεν υπάρχει για αυτές τις οικογένειες, καθώς ποτέ δεν πήγε στο σπίτι τους ψυχολόγος η κοινωνική λειτουργός να βοηθήσει, όσο μπορεί.

Ακομα, ο Ευάγγελος Ευαγγέλου συμπλήρωσε:

«Τα άτομα με αυτισμό έχουν τα θέματα τους μερικές κραυγές μπορεί να κάνουν φασαρία…αυτή η κατάσταση έχει ενοχλήσει ορισμένους. Έχουμε στεναχωρεθεί αφάνταστα εμένα μου έχουν κοπεί τα πόδια. Έχουν υπάρξει και άνθρωποι που μας έχουν βοηθήσει δεν έχω παράπονα. Το αποτέλεσμα είναι ότι μας ζήτησαν να βρούμε άλλου να μείνουμε».

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο τους γονείς του, είναι ότι μπορεί να επηρεαστεί το παιδί από τη μετακίνηση και την αλλαγή περιβάλλοντος.

«Τα παιδιά με αυτισμό δεν είναι εύκολο να αλλάζουν περιβάλλον, δεν όπως αλλά παιδιά που δεν έχουν πρόβλημα να μετακινηθούν. Μπορώ να βρω ένα σπίτι, να πάω κάπου αλλού να μείνω. Αυτό είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει. Την πρώτη ήταν σε ένα διαμέρισμα στην Ξάνθη, όταν το παιδί ήταν στο νηπιαγωγείο», αναφέρει ακόμα ο πατέρας του παιδιού.

Μάλιστα, το περιστατικό έφερε και την παρέμβαση του πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ο οποίος, τις επόμενες ημέρες, θα στείλει επιστολή στο δήμαρχο Αβδήρων, Γεώργιο Τσιτιρίδη, ζητώντας του να μεσολαβήσει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού, προκειμένου να τους πείσει να παραμείνει η οικογένεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα