Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ για τα 12 κρούσματα από Κατάρ: Δύσκολο το εγχείρημα ανοίγματος των συνόρων
Ανησυχία προκαλούν τα 12 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν ανάμεσα σε 91 επιβάτες της πτήσης από τη Ντόχα του Κατάρ στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Το άνοιγμα των συνόρων αποδεικνύεται μια πολύπλοκη διαδικασία.  Όπως σχολιάζει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ, επίκουρος καθηγητής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, η ανεύρευση των δώδεκα θετικών κρουσμάτων στην πτήση από το Κατάρ πράγματι δημιουργεί έναν «εύλογο προβληματισμό». 

Το εγχείρημα του ανοίγματος των συνόρων είναι δύσκολο, καθώς σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτακόπουλο, από τη μία πρέπει να προστατευθεί υγιειονομικά η χώρα και από την άλλη να έρθει ένα τμήμα του τουρισμού που αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για την Ελλάδα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ξαφνικής αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού το επόμενο διάστημα, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως τα πρωτόκολλα «δεν είναι δογματικά», αλλά έχουν μια πρακτικότητα.

Τα κρούσματα από την Ντόχα είναι αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των επιδημιολόγων του ΕΟΔΥ και της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και θα γίνει «το καλύτερο δυνατό με γνώμονα την προστασία της χώρας αλλά και την έλευση τουριστών σε τέτοιο βαθμό που να μην "αποστραγγιστεί" τελείως το εθνικό εισόδημα», σημείωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα