Μεγάλη πτώση, κατά 10,9% σημείωσε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Η μείωση της κατανάλωσης ξεπέρασε το 15% στα ορυχεία της ΔΕΗ, ενώ στο δίκτυο διανομής (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) έφθασε στο 12,3%.
Οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης περιόρισαν επίσης την κατανάλωση ρεύματος αλλά σε μικρότερο βαθμό, κατά 1,6%.
Συνολικά, στο πρώτο 9μηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή, η ζήτηση μειώθηκε κατά 1,4%.
Σε επίπεδο παραγωγής τον Σεπτέμβριο εμφανίζουν σημαντική πτώση όλες οι πηγές ηλεκτροπαραγωγής.
Στο 9μηνο, μικρή πτώση (3%) καταγράφουν οι μονάδες φυσικού αερίου και τα υδροηλεκτρικά ενώ αύξηση 28% σημείωσαν οι ανανεώσιμες πηγές και 1,3% οι λιγνίτες.
Πηγή: iefimerida
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ
Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ