ΚΕΕΡΦΑ: Απεργία πείνας μεταναστών – 14 άτομα σε κελί αστυνομικού τμήματος
Σε απεργία πείνας προχωρούν μετανάστες που κρατούνται στο ΑΤ Περιστερίου,  σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)

Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, αιτία της κινητοποίησης είναι ότι στο κελί πλέον συνωστίζονται 14 άτομα. Οι μετανάστες ζητούν συνθήκες υγιεινής για να μην προσβληθούν από τον νέο κορωνοϊό.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ:

"Στο δημόσιο χώρο ο συνωστισμός 10 ατόμων και πάνω απαγορεύεται. Ο συνωστισμός 14 ατόμων σε ένα κλειστό χώρο, σε ένα κελί του Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου, επιτρέπεται κύριε Τσιόδρα; Η καταγγελία των μεταναστών που στάλθηκε στην ΚΕΕΡΦΑ μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου είναι μια κραυγή ενάντια στις πολιτικές εξόντωσης των μεταναστών.

Είναι σαφές ότι στη διαχείριση των μέτρων εξάπλωσης του κορονοϊού ο ρατσισμός καλά κρατεί καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει διαφορετικές επιλογές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τον υπόλοιπο πληθυσμό η μάλλον εφαρμόζει τις επιλογές που ισχύουν στην εργασιακή ζούγκλα της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας όπου τα αφεντικά στοιβάζουν τους εργάτες χωρίς μέτρα υγιεινής για τον κορονοϊό.

Σήμερα, όταν η Αστυνομία έφερε άλλους 4 μετανάστες για κράτηση, με πληροφορίες να έχουν φτάσει στους κρατούμενους να αναφέρουν ότι νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό στο Λοιμωδών, οι μετανάστες αρνήθηκα να πάρουν φαγητό και προχώρησαν σε απεργία πείνας.

Αυτή η απεργία πείνας έρχεται την ώρα που εκατοντάδες μετανάστες συνεχίζουν στο Παρανέστι Δράμας απεργία πείνας ζητώντας την ελευθερία τους. Φέρνει όμως στην επιφάνεια την βαρβαρότητα της κράτησης σε αρκετά αστυνομικά τμήματα όπου πολυάριθμοι μετανάστες κρατούνται σε κελιά πλήρως εκτεθειμένοι στην απειλή του κορονοϊού. Αυτή η ρατσιστική αθλιότητα πρέπει να πάρει τέλος με τους μετανάστες ελεύθερους και με χαρτιά στα χέρια, μαζί με τους πρόσφυγες μακρυά από τα καμπ και τα νησιά, όλοι μαζί σε σπίτια."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περικλής Μήτκας, Πρόεδρος ΕΘΑΑΕ
Περικλής Μήτκας στο alfavita.gr: "Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να μιλήσω στο alfavita.gr που έχει πάντα σωστές και χρήσιμες πληροφορίες για την ανώτατη εκπαίδευση"
89η ΔΕΘ: Οι δηλώσεις του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ, κ. Περικλή Μήτκα στο περίπτερο του alfavita στον χώρο της Akademia
Περικλής Μήτκας στο alfavita.gr: "Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να μιλήσω στο alfavita.gr που έχει πάντα σωστές και χρήσιμες πληροφορίες για την ανώτατη εκπαίδευση"
Ο Θάνος Παπαϊωάννου, Πρόεδρος του ΑΣΕΠ, στο περίπτερο του alfavita στη ΔΕΘ
Θάνος Παπαϊωάννου (ΑΣΕΠ): «Ευχαριστώ το alfavita.gr για το κρίσιμο έργο του στις προσλήψεις»
89η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ): Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΑΣΕΠ, κ. Θάνου Παπαϊωάννου στο περίπτερο του alfavita στον χώρο της Akademia
Θάνος Παπαϊωάννου (ΑΣΕΠ): «Ευχαριστώ το alfavita.gr για το κρίσιμο έργο του στις προσλήψεις»
ekpaideusimathitespaidia1280.jpg
Τα 11 προγράμματα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών και ΕΕΠ-ΕΒΠ
Έντεκα προγράμματα ΕΣΠΑ ενισχύουν σχολικές μονάδες, ειδική αγωγή, ολοήμερα τμήματα και μαθητές από ευάλωτες ομάδες για την περίοδο 2023–2027
Τα 11 προγράμματα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας για προσλήψεις αναπληρωτών και ΕΕΠ-ΕΒΠ