Πρώτο αίτημα για ακύρωση της απαγόρευσης της κολύμβησης λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση
Πολίτης ζητά την ακύρωση της απαγόρευσης του ατομικού θαλάσσιου λουτρού

Έτοιμη να κατατεθεί είναι η πρώτη αίτηση ακύρωσης των μέτρων απαγόρευσης της κολύμβησης, λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, πολίτης ζητά την ακύρωση της απαγόρευσης του ατομικού θαλάσσιου λουτρού, με το σχετικό έγγραφο να κατατίθεται αύριο στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δικηγόρου:

Ετοίμασα την αίτηση ακύρωσης ενός πολίτη κατά της απαγόρευσης του ατομικού θαλάσσιου λουτρού από το Λιμενικό Σώμα, το οποίο έκρινε ότι η κολύμβηση δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις μετακίνησης "λόγω σωματικής άσκησης".

Θα κατατεθεί αύριο το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα ζητήσω την τάχιστη εκδικασή της, όπως έχει αποφασιστεί από το ΣτΕ και για άλλες ακύρωσης που αφορούν μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της διάδοσης του COVID-19.

Συντάσσοντας αυτό το δικόγραφο, αναλογίστηκα ότι, για μία ακόμη φορά, πρέπει να μιλήσουμε για πράγματα που ακούγονται μεν αυτονόητα, δεν είναι όμως καθόλου. Καθόλου αυτονόητα δεν είναι, όταν το αντίρροπο έννομο συμφέρον (παρουσιάζεται ότι) είναι η δημόσια υγεία.

Απέφυγα τις εννοιολογικές αναλύσεις και εστίασα στον παραδοσιακό τυπικό έλεγχο του μέτρου με κριτήριο τα συνταγματικά πρότυπα κατοχύρωσης του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, σε συνάρτηση με τους επιτρεπτούς περιορισμούς του, αλλά και υπό το φως της αποκλειστική νομοθετική εξουσιοδότηση για τρεις υπουργούς κι όχι για τον υπουργό ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής στον οποίο υπάγεται το Λιμενικό.

Πέρα όμως από τα νομικά, ένιωσα ότι αυτή τη στιγμή υπερασπίζομαι τον ορθό λόγο, μαζί με μια τεράστια κολυμβητική παράδοση.

Μια υπόθεση τόσο μοναχικά ατομική, όσο και εθνικά και οικουμενικά συλλογική.

Ο πίνακας είναι της Μαρίας Φιλοπούλου.

Ετοίμασα την αίτηση ακύρωσης ενός πολίτη κατά της απαγόρευσης του ατομικού θαλάσσιου λουτρού από το Λιμενικό Σώμα, το...

Gepostet von Vasilis Sotiropoulos am Donnerstag, 2. April 2020

 

σχετικά άρθρα

Αρχηγός αστυνομίας Χιούστον σε Τραμπ: Κλείσε το στόμα σου, δεν είσαι σε ριάλιτι
Αρχηγός αστυνομίας Χιούστον σε Τραμπ: Κλείσε το στόμα σου, δεν είσαι σε ριάλιτι
Ενοχλημένα ανώτερα στελέχη της αστυνομίας από τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ για τους διαδηλωτές
Αρχηγός αστυνομίας Χιούστον σε Τραμπ: Κλείσε το στόμα σου, δεν είσαι σε ριάλιτι