Νέα καμπάνια στο διαδίκτυο: #Μένουμε σπίτι αλλά #Επιμένουμε και Διεκδικούμε
Η ομάδα #επιμενουμεδιεκδικουμε φτιάχτηκε από εργαζόμενους στους χώρους υγείας αλλά και ευρύτερα, εκπαιδευτικούς, εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές και ανέργους

Κοινός μας τόπος η διεκδίκηση στο σήμερα της δωρεάν πρόσβασης στη διάγνωση (τεστ) και στην περίθαλψη για όλο τον λαό, μαζικών προσλήψεων στα νοσοκομεία, το άνοιγμα νέων ΜΕΘ και η λήψη μέτρων ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους που συνεχίζουν και πηγαίνουν κανονικά στις δουλειές τους.

Παρακολουθούμε την κυβέρνηση να καμώνεται πως παλεύει με έναν «αόρατο εχθρό», ενώ δεν κάνει ΤΙΠΟΤΑ επί της ουσίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα «μέτρα» που παίρνει είναι μέτρα περιορισμού των αντιδράσεων του λαού και όχι του ιού.

Ο ΠΟΥ επισήμανε με ανακοίνωση του πως, χωρίς τεστ, μόνο με περιοριστικά μέτρα, δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία. Γι’ αυτό κι εμείς αντί να περιμένουμε αμέτοχοι τα καθημερινά διαγγέλματα (που δεν συνοδεύονται από καμιά πράξη), αποφασίσαμε να αναδείξουμε τα προβλήματα και να διεκδικήσουμε ΑΜΕΣΑ λύσεις.

Μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, instagram, twitter) φτιάξαμε το hastag #epimenoumediekdikoume #επιμενουμεδιεκδικουμε για να επικοινωνούμε και να αναδεικνύουμε τα προβλήματα που βιώνουμε αυτό τον καιρό ως ασθενείς, ως εργαζόμενοι, ως απολυμένοι, απλά ως άνθρωποι. Δεν βολευόμαστε, δεν υπομένουμε, δεν καρτερούμε το μοιραίο.

Παλεύουμε για τη ζωή, γι’ αυτό ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ανακοίνωση εκπαιδευτικών:

Είμαστε εκπαιδευτικοί του δημόσιου σχολείου που σε αυτές δύσκολες συνθήκες δεν το βάζουμε κάτω. Επιμένουμε και διεκδικούμε, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη ζωή και τα δικαιώματα των μαθητών μας.

Τα σχολεία έκλεισαν. Η εκπαίδευση δε λειτουργεί και δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτή την πραγματικότητα προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση με την λεγόμενη «εξ αποστάσεως εκπαίδευση», δηλαδή, ένα εικονικό σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς. Όταν το εκπαιδευτικός είναι… οθόνη και πληκτρολόγιο και ο μαθητής γίνεται… οθόνη και πληκτρολόγιο.

Οι μαθητές μας περνούν δύσκολες στιγμές, κλεισμένοι στα σπίτια τους δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους. Η κυβέρνηση αμετακίνητη, σαν να μην εξελίσσεται μια τραγωδία,  κάνει σαν να μπορεί να καλυφθεί η ύλη, πως μπορούν να γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις και πως, με εξ αποστάσεως μαθήματα, θα καλύφθεί το υπόλοιπο της ύλης να για δώσουν πανελλαδικές. Καμιά πρωτοβουλία δεν παίρνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τα παιδιά. Αντίθετα, μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον επιμένει στην θέση της για «γενναία μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ».  Δε θα σωπάσουμε!

Διεκδικούμε:

  • Άμεση μείωση της ύλης
  • Ματαίωση προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων
  • Όχι στη μείωση των εισακτέων
  • Όχι στην απάτη της τηλε-εκπαίδευσης

Τα ζητήματα είναι πολύ σοβαρά. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα στον εφιάλτη της πανδημίας, να περάσει μια σειρά μέτρα που χτυπάνε τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές.

Ανακοίνωση εργαζομένων στο χώρο της υγείας

   Είμαστε εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και παρακολουθούμε με βαθιά ανησυχία την πολιτική της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας, που αρνούνται να εφαρμόσουν την οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για μαζικούς ελέγχους με διαγνωστικά τεστ.

   Αυτή η πολιτική βάζει σε κίνδυνο τη ζωή μας. Η εμπειρία της Ιταλίας, αλλά και όσα βιώνουν οι συνάδελφοί μας στην Καστοριά, δεν μας επιτρέπουν να σιωπήσουμε.

   Θέλουμε με όλη μας τη δύναμη να φωνάξουμε:

  • ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - εδώ και τώρα - ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!
  • ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Αφορά ανθρώπινες ζωές που μπορούν ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ. Είναι ΑΜΕΣΗ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη να μάθει όλος ο κόσμος ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος απ’ αυτόν που επιλέγεται στη χώρα μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα