Περσσότεροι από 300 μετανάστες και πρόσφυγες σήμερα το πρωί στα νησιά του Αν. Αιγαίου
Εχθρός μας οι κυρίαρχες πολιτικές, ο φασισμός, ο ιμπεριαλισμός, οι πόλεμοι

Εχθρός μας οι κυρίαρχες πολιτικές, ο φασισμός, ο ιμπεριαλισμός, οι πόλεμοι

Είμαστε αλληλέγγυοι στο δικαίωμα των προσφύγων να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή μακριά από τον παραλογισμό και την κόλαση του πολέμου, για μια ζωή με δικαιώματα και μέλλον. Να έλθουν χωρίς να ματοκυλιστούν στον Έβρο, χωρίς να πνιγούν στο Αιγαίο. Ξέρουμε καλά ότι εχθροί μας δεν είναι οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά οι κυρίαρχες πολιτικές, ο φασισμός, οι ιμπεριαλιστές, οι πόλεμοι. Ζήσαμε πρόσφατα την τεράστια κρατική καταστολή των νησιωτών στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει τις φυλακές ψυχών. Ζήσαμε όμως και χαιρετήσαμε την σθεναρή αντίστασης τους, που έτρεψε σε άτακτη φυγή τις δυνάμεις καταστολής και έβαλε φρένο στα κυβερνητικά σχέδια για νησιά φυλακές προσφύγων και μεταναστών.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ να απαντήσει στο άνοιγμα των συνόρων από την τουρκική κυβέρνηση με αναστολή κάθε διαδικασίας αίτησης ασύλου για 1 μήνα, με την αναβάθμιση με όλα τα μέσα των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της χώρας, από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, με το αίτημα για την αναβαθμισμένη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων από την ομάδα RABIT της FRONTEX, με τις ασκήσεις με τη χρήση πραγματικών πυρών στις περιοχές που βρίσκονται γύρω από τις Καστανιές και τους Κήπους και, γενικότερα, στα περάσματα προσφύγων και μεταναστών, με τη σύλληψη όλων των προσφύγων και μεταναστών που μπαίνουν στην Ελλάδα χωρίς καμία καταγραφή και την άμεση απομάκρυνσή τους από τη χώρα, με την καταπάτηση κάθε έννοιας «διεθνούς δικαίου» και την αντιμετώπιση τους σαν «εισβολείς» και εχθρούς του έθνους.

Καταγγέλλουμε όμως και τις εικόνες ντροπής από ομάδες φασιστοειδών που κυριολεκτικά ντροπιάζουν το ανθρώπινο είδος που προπηλακίζουν, βρίζουν χυδαία, δημιουργούν μπλόκα απαγόρευσης για πρόσφυγες και μετανάστες τις τελευταίες μέρες.

Η επιβολή των σκληρών μνημονιακών μέτρων από όλες τις κυβερνήσεις σε συνδυασμό με τις  πολιτικές για το προσφυγικό, ειδικά μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ε.Ε., Τουρκίας, το 2016, τη δημιουργία της Μόριας, της Βιαλ κλπ, εξέθρεψαν το ρατσισμό και μπόλιασαν με το δηλητήριο του, σταδιακά σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας. Η θέση και οι ευθύνες της ΕΕ για τα κλειστά σύνορα είναι τεράστιες στον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες εισόδου.

Κοινός αγώνας, ανθρωπιά και αλληλεγγύη με πρόσφυγες και μετανάστες!

  • Άμεση κατάργηση της πρόσφατης απόφασης του ΚΥΣΕΑ και της ρατσιστικής επέλασης της ΝΔ που καταπατά το «διεθνές δίκαιο» και όλα τα δικαιώματα.

  • Να καταργηθούν η Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και η συμφωνία Ε.Ε, Τουρκίας του 2016.

  • Να κλείσουν η Μόρια, η Βιάλ και το Βαθύ και να μην ανοίξει κανένα νέο στρατόπεδο κλειστού ή ανοιχτού τύπου.

  • Άμεσος απεγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά και μεταφορά τους με αναλογική κατανομή στην ηπειρωτική χώρα, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε διαμερίσματα και ελεύθερη μετακίνησή τους στη χώρα ή προς τις χώρες προορισμού τους.

  • Οι πρόσφυγες και μετανάστες να τύχουν περίθαλψης, στέγης, τροφής, φροντίδας και ελευθερίας ζωής και εργασίας ανάμεσά μας, αλλά και να έχουν το δικαίωμα να φύγουν για την Ευρώπη όσοι θέλουν.

  • Να απαιτήσουμε δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους, ντόπιους και πρόσφυγες-μετανάστες. Όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία. Ένταξη όλων των ανηλίκων στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ειδική μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά και την ασφαλή τους διαβίωση.

  • Ενίσχυση των Τάξεων Υποδοχής και των ΔΥΕΠ με εκπαιδευτικό προσωπικό και άμεση στελέχωση τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

  • Επαναφορά του κριτηρίου ευαλωτότητας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες ανηλίκων

  • Χορήγηση ΑΜΚΑ σε όλους τους πρόσφυγες

  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις και την παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

  • Κλείσιμο όλων των βάσεων στην Ελλάδα.

  • Να σταματήσουν όλοι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

  • Ειρήνη, Φιλία και Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μετανάστες, ενάντια στα πολεμικά σκηνικά, για τα δικαιώματα στη ζωή για όλους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

seminario-epaggelmatikou-prosanatolismou
Το ανεπηρέαστο από την τεχνητή νοημοσύνη επάγγελμα - Μισθοί πάνω από 10.000 το μήνα
Ποιο είναι το πιο ακριβοπληρωμένο επάγγελμα του μέλλοντος που δεν θα επηρεάσει η τεχνητή νοημοσύνη
Το ανεπηρέαστο από την τεχνητή νοημοσύνη επάγγελμα - Μισθοί πάνω από 10.000 το μήνα