katalipsi
Πρόκειται για τα κτίρια των οδών Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21

Σε ανακατάληψη δύο κτιρίων που είχαν εκκενωθεί έπειτα από αστυνομική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Κουκακίου πραγματοποίησαν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεκριμένα, ανακατάληψη πραγματοποιήθηκε στα κτίρια των οδών Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21. Η ομάδα που πραγματοποίησε τις ανακαταλήψεις ανήρτησε κείμενο και εικόνες στο Indymedia.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18/12/2019 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ εισέβαλαν στα κτίρια των οδών Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη στο Κουκάκι προκειμένου να τα εκκενώσουν.

Στην οδό Ματρόζου οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, ακριβώς δίπλα από την κατάληψη, και χτύπησαν συνέλαβαν τον ίδιο και τους γιους του, κίνηση που προκάλσε οργισμένες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος, ομάδα αστυνομικών ζήτησε άδεια για να ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού του ώστε να ενισχύσει την επιχείρηση εκκένωσης. Όταν εκείνος αρνήθηκε και απάντησε ότι αυτό θα γινόταν μόνο εάν είχαν εισαγγελική εντολή, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του, έβγαλαν όπλα και τον συνέλαβαν.

Ο Δημήτρης Ινδαρές έχει καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών, καταγγέλλοντας κακοποίηση, ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα