Κατάληψη Κουβέλου
Αντιεξουσιαστές επανακατέλαβαν την έπαυλη Κουβέλη και πραγματοποίησαν πορεία στο Μαρούσι

Σε συμβολική ανακατάληψη της «Επαυλης Κουβέλου» στη συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος στο Μαρούσι προχώρησε το πρωί ομάδα ατόμων που πλέον βρίσκονται εκτός του κτιρίου, το οποίο φρουρούν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο με περιπολικά και διμοιρίες ΜΑΤ.

Πλήθος πολιτών έφτασε για να εκφράσει την αλληλεγγύη του πραγματοποιώντας στη συνέχεια μαζική πορεία στην περιοχή με παλμό και συνθήματα. «Η Έπαυλη Κουβέλου κατάληψη θα μείνει, σας το λέμε γλυκά, κατάληψη θα γίνει» φώναξαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικού χώρου που διαμαρτύρονται επίσης για τη σημερινή λειτουργία των καταστημάτων και των υπερωριών των εργαζομένων.

Νωρίτερα, συγκεντρώθηκαν σε δύο ζώνες, στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως και πιο κοντά στο κτίριο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της κατάληψης. Το «παρών» δίνουν κυρίως μέλη συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην κατάληψη και δημοτικοί σύμβουλοι της Αριστεράς.


Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση των περαστικών με αφίσες, τρικάκια και ανακοινώσεις. «Δεν είμαστε από άλλη εποχή έχουμε ένα κόσμο να επανακαταλάβουμε» γράφει η προκήρυξη που μοιράζεται από την αναρχική-αντιεξουσιαστική συλλογικότητα «Σε τροχιά Σύγκρουσης».

«Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης. Δέκα εκατό χιλιάδες καταλήψεις ενάντια σε ένα κόσμο οργανωμένης σήψης» σημειώνει η «Κατάληψη έπαυλης Κούβελου,σύντροφοι/ισσες» σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής πληροφόρησης Indymedia

Σημειώνεται ότι η κατάληψη, που εκκενώθηκε την περασμένη Τρίτη από αστυνομικές δυνάμεις μετά από μήνυση του Ιδρύματος «Στέγη Αχιλλέως και Ευδοκίας Κουβέλου» -το οποίο έχει στενές σχέσεις με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών-, είναι μία από τις παλιότερες και πιο δραστήριες πολιτικές καταλήψεις στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, με έντονη αντιφασιστική, κινηματική και πολιτιστική δράση την τελευταία δεκαετία. 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα