Λάμπρος Γούλας
Ο Λάμπρος Γούλας, επικαλούμενος ιδεολογικές αρχές, εξηγεί πως διαφωνεί με την διαδικασία των καταθέσεων, τονίζοντας πως δεν θα προσφέρει μια πιθανή καταδίκη αστυνομικού ως άλλοθι για τις πολιτικές ευθύνες ανωτέρων

Σε μήνυμά του ο καταγγέλλων βασανιστήρια από δυνάμεις των ΜΑΤ Λάμπρος Γούλας, μέλος του Ρουβίκωνα, τονίζει πως δεν θα καταθέσει στο τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ για όσα κατήγγειλε. Μάλιστα, τονίζει πως η απόφασή του υπαγορεύεται από τις ιδεολογικές και πολιτικές του αρχές, εξηγώντας πως μια ενδεχόμενη τιμωρία/αποπομπή αστυνομικού θα λειτουργούσε ως άλλοθι για τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς προϊστάμενους. Τέλος, στο μήνυμά του κατονομάζει ως ενόχους τον πρωθυπουργό Κυριάκου Μητσοτάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Η ανακοίνωση του νεαρού καταγγέλλοντα:

Σήμερα με κάλεσαν ξαφνικά από το «Εσωτερικών υποθέσεων» της αστυνομίας να καταθέσω για τον βασανισμό μου πριν λίγες μέρες στα Εξάρχεια. Ευγενέστατοι πρέπει να πω και τελείως σίγουροι ότι θέλω να τρέξω να εκδικηθώ τον ΜΑΤατζή. Μετά από σκέψη αποφάσισα να μην συνεργαστώ. Υπάρχει η προσωπική μου θεση, που είναι και άποψη του Ρουβίκωνα ότι εμείς ούτε καταθέσεις δίνουμε κατά των εχθρών μας ούτε τους τρέχουμε στα δικαστήρια. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Καταλαβαίνω ότι είναι σημαντικό ένας τέτοιος μπάτσος να πεταχτεί έξω. Καταλαβαίνω ότι μια καταδίκη του θα «συνέτιζε» κι άλλους. Καταλαβαίνω ότι η δημοσιότητα τέτοιων δικαστηρίων θα έδειχνε το πρόσωπο της αστυνομίας χωρίς μάσκα. Καταλαβαίνω ότι είναι άδικο να την σκαπουλάρει. Τα ζυγίζω όλα αυτά. Αλλά για μένα μετράει κάτι άλλο περισσότερο. Ο μπάτσος δεν έδρασε έτσι αυτόβουλα. Κανείς δεν του είπε «τσάκισε κόσμο» ανοιχτά. Του το είπαν κλείνοντας το μάτι. Τα όσα γίνονται αυτές τις μέρες, και το δικό μου περιστατικό, το όργιο καταστολής είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορώ λοιπόν να αφήσω έναν φασίστα μπάτσο να γίνει πλυντήριο για αυτούς που τελικά τον διέταξαν. Στο κράτος δεν έχουν μπέσα, θα τον σουτάρουν τον ματατζή σαν στυμμένη λεμονόκουπα για να βγουν οι ίδιοι λάδι. Δεν θα τους αφήσω να βγουν λάδι στην περίπτωσή μου. Είπα τι συνέβη, δημοσιοποίησα τα περιστατικά και σταματάω εκεί. Δεν καταθέτω τίποτα σε κανένα εσωτερικών υποθέσεων, δεν αναγνωρίζω κανέναν μπάτσο και άμα το εσωτερικών υποθέσεων θέλει να ακούσει ονόματα ενόχων τότε να το βοηθήσω: Βορίδης, Χρυσοχοίδης, Μητσοτάκης. Αν θέλει ας ψάξει εκεί.

Λάμπρος Γουλας

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Αμνηστία: Η ΕΛΑΣ να δώσει απαντήσεις για τα βασανιστήρια στον Λάμπρο Γούλα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χρήματα από τον μισθό σε πορτοφόλι
Οικονομικό χάσμα δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: Στην κορυφή ο Βορράς, ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ
Ευρώπη 2030: Πλουσιότερη αλλά το ίδιο άνιση – Τι δείχνουν οι προβλέψεις του ΔΝΤ
Οικονομικό χάσμα δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: Στην κορυφή ο Βορράς, ουραγός η Ελλάδα στην ΕΕ
άντρας
Καρκίνος όρχεων: Η πιο συχνή απειλή για άνδρες 15-40 ετών και το «όπλο» της έγκαιρης διάγνωσης
Παράγοντες κινδύνου, ύποπτα συμπτώματα και σύγχρονες θεραπείες που οδηγούν σε ίαση άνω του 95%
Καρκίνος όρχεων: Η πιο συχνή απειλή για άνδρες 15-40 ετών και το «όπλο» της έγκαιρης διάγνωσης
ταξη
Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή: Τα σημάδια στην παιδική ηλικία που χρειάζονται προσοχή
Συχνά, τα πρώτα σημάδια περνούν απαρατήρητα, με αποτέλεσμα η διάγνωση να γίνεται αργότερα από το ιδανικό.
Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή: Τα σημάδια στην παιδική ηλικία που χρειάζονται προσοχή