zakynthos marathonisi
Η Ζάκυνθος δεν είναι μόνο το «Ναυάγιο»

Στην Ζάκυνθο, οι εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κάθε καλοκαίρι, έρχονται με το όνειρο να δουν από κοντά το πλοίο «Παναγιώτης» και το ξακουστό σε ολόκληρο κόσμο «Ναυάγιο».

Την λάμψη του μοναδικού αυτού φαινομένου που δημιουργούσε η φύση μαζί με το πλοίο, δεν μπορεί τίποτα στην Ελλάδα να την κλέψει. Όμως η Ζάκυνθος δεν είναι μόνο το «Ναυάγιο». Η Ζάκυνθος με τα καταγάλανα νερά της και τα δεκάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής σίγουρα κλέβει την καρδιά κάθε τουρίστα.

Ένα από τα σημείο που οι τουρίστες του νησιού πηγαίνουν και ξαναπηγαίνουν, είναι το νησί Μαραθονήσι ή αλλιώς το νησί της Χελώνας, που βρίσκεται στον κόλπο του Λαγανά.

Ένα πραγματικό «μαργαριτάρι» για την Ζάκυνθο, το οποίο κάθε χρόνο προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες που μένουν έκπληκτοι από τα κρυστάλλινα νερά του αλλά και στην εξαιρετικά σπάνια μορφολογία του, καθώς κοιτάζοντας το από την περιοχή του Κερίου, μπορεί κάποιος να διακρίνει εύκολα ότι έχει το σχήμα μια χελώνας, από το οποίο έχει αποκτήσει και το χαρακτηριστικό του όνομα.

Το Μαραθονήσι με την καταγάλανη παραλία με λευκή άμμο στο εμπρός μέρος, καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες που το επισκέπτονται είτε με ιδιωτικά σκάφη, είτε με μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πλοία. Στην αριστερή πλευρά του νησιού, ανάμεσα στους βράχους και τις σπηλιές η φύση έχει δημιουργήσει, μοναδικές μικρές παραλίες, που μόνο σε εξωτικές ταινίες μπορείς να δεις, ενώ στο πίσω μέρος δύο μεγάλες σπηλιές που είναι εκεί φαντάζουν στα μάτια κάθε επισκέπτη μοναδικό μέρος για βουτιές, κολύμπι, αλλά και για φωτογραφίες, λόγω της εξαιρετικά μοναδικής μορφολογίας τους.

Στο νησί της χελώνας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά και οι φωλιές ωοτοκίας της caretta-caretta, που σύμφωνα με τον Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, λόγω της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται στην παραλία ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας και κατ' επέκταση στο βάθος της επώασης των αυγών της, παράγονται σχεδόν αποκλειστικά αρσενικά χελωνάκια, ενώ στις υπόλοιπες παραλίες του κόλπου παράγονται θηλυκά.

Μπορεί να μην τόσο διάσημο όσο το «Ναυάγιο», αλλά σίγουρα μπορεί να κλέψει την καρδιά κάθε επισκέπτη!

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

περιπολ
Καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο: 17χρονος έκλεψε ΙΧ και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος
Συνελήφθη 17χρονος οδηγός – Κατηγορίες για κλοπή, επικίνδυνη οδήγηση και αντίσταση
Καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο: 17χρονος έκλεψε ΙΧ και κατέληξε σε βιτρίνα καταστήματος
μουσικό
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
Τιμητική συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο Παρίσι με έργα Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Ξαρχάκου
Το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας της UNESCO
συνταξιούχοι
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός
Χιλιάδες πρώην δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και ΔΕΚΟ καλούνται να επιστρέψουν αναδρομικά ποσά, λόγω λάθους στη μισθολογική τους κατάταξη...
Ως 40.000€ πίσω ζητά ο ΕΦΚΑ από συνταξιούχους: Βαρύς ο λογαριασμός
Κλειστά σχολεία
Εκπαιδευτικοί: Ζητούν πιστοποιητικό καταλληλότητας για τα ειδικά σχολεία Σάμου
Ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων για την ασφάλεια μαθητών – Αίτημα για έγγραφες διαβεβαιώσεις
Εκπαιδευτικοί: Ζητούν πιστοποιητικό καταλληλότητας για τα ειδικά σχολεία Σάμου