Thumbnail
ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ

 Το ΝΤ Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να φέρει εσπευσμένα στη Βουλή τροπολογία στον συνδικαλιστικό νόμο, με την οποία επιχειρεί να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία, ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα!

      Το απόγευμα της Δευτέρας 4/12 η Κυβέρνηση έφερε, κατά την πάγια τακτική της, εκπρόθεσμα και σε άσχετο νομοσχέδιο, τη σχετική τροπολογία που συμφώνησε με τους Θεσμούς στα κρυφά και ερήμην των εργαζομένων, με σκοπό να ψηφιστεί από την Βουλή την Τρίτη 5/12!

Μάλιστα, στην ίδια τροπολογία η Κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες, καθώς περιλαμβάνεται διάταξη που προβλέπει πως για την καταβολή αποζημίωσης σε εργατικό ατύχημα απαιτείται η διαπίστωση με δικαστική απόφαση πως το ατύχημα οφείλεται σε δόλο του εργοδότη.

       Η σπουδή της Κυβέρνησης στην υλοποίηση των αντιδημοκρατικών, αντεργατικών και αντισυνδικαλιστικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο, προδίδει την προσπάθειά της να αποφύγει όσο μπορεί την οργή του κόσμου της εργασίας και την οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων.

       Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας για την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.

Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να συμμετέχουν στις απογευματινές  συγκεντρώσεις 6:00 μ.μ το απόγευμα  Βαθύ στο Εργατικό Κέντρο και Καρλόβασι στο παράρτημα του Εργατικού Κέντρου στην οδό Γοργύρας.

       Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη για να διατρανώσουμε όλοι και όλες μαζί την αντίθεσή μας στην αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης.

        Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, μέσα από τα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες τους, να οργανώσουν την αναγκαία αγωνιστική κλιμάκωση για την ανατροπή μιας πολιτικής που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον μας!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ – ΔΝΤ

 

Το  Ν.Τ ΣΑΜΟΥ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aytokinita_5.jpg
Τέλος εποχής για τα παλιά αυτοκίνητα: Τι αλλάζει και τι περιμένει χιλιάδες οδηγούς στην Ελλάδα
Σοκ για τους κατόχους παλαιών αυτοκινήτων: Πρόστιμα έως 500€ και απαγόρευση κυκλοφορίας
Τέλος εποχής για τα παλιά αυτοκίνητα: Τι αλλάζει και τι περιμένει χιλιάδες οδηγούς στην Ελλάδα
education_chalkboard_0_75.jpg
Εθνικό Σύστημα Εκπαίδευσης, Εθνικό Σύστημα Υγείας: Οι βασικές υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους σε αποδόμηση
Η ελληνική πολιτεία, παρά τις εξαγγελίες και τις αποσπασματικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχει ουσιαστικά αντιμετωπίσει τα σοβαρά δομικά και λειτουργικά...
Εθνικό Σύστημα Εκπαίδευσης, Εθνικό Σύστημα Υγείας: Οι βασικές υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους σε αποδόμηση