Thumbnail
Άκης Τσελέντης, στην πρωινή ενημερωτική του ΑΝΤ1

Για τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν την γειτονική Ιταλία, με τελευταία την χθεσινή των 6, 5 Ρίχτερ μίλησε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, στην πρωινή ενημερωτική του ΑΝΤ1.

Ο Άκης Τσελέντης, ήταν κατηγορηματικός πως το ρήγμα της Ιταλίας δεν σχετίζεται με την Ελλάδα, αν και όπως σημείωσε η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα η οποία «δυστυχώς» έχει να δώσει καιρό έναν μεγάλο σεισμό, με αποτέλεσμα κάποια ρήγματα να έχουν «συσσωρεύσει ενέργεια» και οι σεισμολόγοι να περιμένουν μεγάλο σεισμό σε βάθος χρόνου.

Αυτό, όπως είπε, σημαίνει πως τόσο οι πολίτες όσο και η κοινωνία πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα ενώ τόνισε πως ο ρόλος των επιστημόνων δεν είναι να εφησυχάζουν. Οφείλουν να ενημερώνουν για έναν επικείμενο σεισμό προκειμένου να είναι όλοι προετοιμασμένοι. Αυτό, όπως σημείωσε, δεν είναι κινδυνολογία.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν πως θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός στην Ελλάδα απάντησε θετικά και τόνισε πως ένας τέτοιος σεισμός αφήνει σημάδια πριν γίνει.

Συμπλήρωσε, δε πως η πολιτεία είναι ενημερωμένη για τις δύο περιοχές της χώρας που οι σεισμολόγοι «βλέπουν» έναν μεγάλο σεισμό.

Ωστόσο την εκτίμηση ότι υπάρχουν στην Ελλάδα, δύο - τρεις περιοχές που είναι ώριμες για σεισμό, είχε εκφράσει ο Ακης Τσελέντης και τον Απρίλη του 2015 σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM.

Τότε ο κ. Τσελέντης είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν δυο-τρεις περιοχές που είναι παρά-ώριμες. Κινδυνεύουν να πέσουν από το δέντρο» και προσέθεσε: «Υπάρχουν και είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

farmaka
Προσοχή! Τα νέα φάρμακα για αδυνάτισμα «λιώνουν» λίπος αλλά και... μυς
Μελέτη του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια προειδοποιεί ότι οι αγωνιστές GLP-1 μειώνουν σημαντικά τη μυϊκή μάζα – Κίνδυνοι για καρδιά, πνεύμονες και...
Προσοχή! Τα νέα φάρμακα για αδυνάτισμα «λιώνουν» λίπος αλλά και... μυς
Παιδιά στη Γάζα
Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός
Η θετική απάντηση της Χαμάς στη νέα πρόταση εκεχειρίας φέρνει ελπίδες για άμεση μείωση της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας
Πόλεμος στη Γάζα: Η Χαμάς αποδέχεται νέα πρόταση για κατάπαυση του πυρός
τροχαίο
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο
Σοκαρισμένοι οδηγοί και κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενώ οι Αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η φονική σύγκρουση
Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό: Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας – Επιβάτες επιστρέφανε από γάμο