Thumbnail
Στην Ιεράπετρα

Μία αξιοσημείωτη απόφαση για τα νομικά δεδομένα έλαβε το Ειρηνοδικείο Ιεράπετρας, απόφαση η οποία όχι μόνο να δικαιώνει έναν άνεργο δανειολήπτη, αλλά και αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα για όλους τους οφειλέτες προς τις τράπεζες.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το creatpost.gr, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η υπ’ αριθμ. 115/2016 απόφαση του Ειρηνοδικείου της Ιεράπετρας  Κρήτης, δικαιώνει άνεργο, πρώην ξυλουργό, έγγαμο, πατέρα δύο ενηλίκων τέκνων, σώζοντας έτσι την περιουσία του και κουρεύοντας το χρέος του κατά 74%!

Ο εν λόγω δανειολήπτης βρίσκεται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του, οι οποίες "αγγίζουν" τα 136.596,15 ευρώ.

Τα εισοδήματά του ανέρχονται σε 600 ευρώ μηνιαίως από περιστασιακές εργασίες, ενώ τα περιουσιακά του στοιχεία αποτελούν μια Διώροφη κατοικία (ισόγειο και πρώτος όροφος) κτισμένη σε αγροτεμάχιο έκτασης 2.023,05 τ.μ, κατάστημα  και αποθήκη, όλα υποθηκευμένα σε δύο τραπεζικά ιδρύματα.

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας παρά τις ενστάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, αποφάσισε:

-Να δεχτεί εν μέρει την αίτηση του δανειολήπτη, και
-Να ρυθμίσει τα χρέη του, με καταβολές για 60 μήνες, απευθείας στις μετέχουσες πιστώτριες, με καταβολή μηνιαίας δόσης 200 ευρώ, κατά αντιστοιχία στην κάθε μια.
-Να εξαιρέσει από την εκποίηση την κύρια κατοικία, συνιδιοκτησίας κατά 50% με την σύζυγο του δανειολήπτη
-Να χορηγήσει “περίοδο χάριτος ” για μία πενταετία.
-Να επιβάλλει, στον δανειολήπτη ,για την διάσωση της κατοικίας, την καταβολή μηνιαίας δόσης 129 ευρώ, για 15 χρόνια σε 180 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μετά την πάροδο της πενταετίας
-Να διατάξει την εκμίσθωση του ισόγειου καταστήματος ,κυριότητας του ίδιου του δανειολήπτη για 10 χρόνια με ποσό εκμίσθωσης 250,00 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται και θα διανέμονται με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 (παρ.1 εδ.β)Ν.3869/2010
-Να “κουρέψει” το χρέος του δανειολήπτη ,κατά 74%

Το ενδιαφέρον που προκύπτει από τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι για πρώτη φορά ελληνικό δικαστήριο διατάζει την ενοικίαση περιουσιακού στοιχείου, καθορίζει το μίσθωμα, αλλά και την χρονική περίοδο της μίσθωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα