Thumbnail
Πάτρα

Η φετινή έμπνευση των πληρωμάτων φθάνει στις 2 σήμερα το μεσημέρι στο απόγειο της για να παρασύρει συμμετέχοντες και θεατές σε έναν ασταμάτητο χορό.

Η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών πληρωμάτων έχει αφετηρία την οδό Παπαφλέσσα και θα καταλήξει στην οδό Κιλκίς.

Συνολικά συμμετοχή στην παρέλαση έχουν δηλώσει145 πληρώματα, ενώ οι συμμετοχές-ομάδες που διαμορφώνονται σύμφωνα με τις συνεργασίες των πληρωμάτων για τις παρελάσεις είναι 138 (138 διαφορετικές στολές), που αποτελούνται από 30.000 καρναβαλιστές.

Η φαντασία των πληρωμάτων αντλεί από όπου μπορεί να ταξιδέψει δημιουργικά ο νους. Θέματα σατιρικά, καλλιτεχνικά, θέματα «ανακυκλώσιμα» και μη, πρόσκαιρα και διαχρονικά, επηρεασμένα από όσα απασχολούν, ερεθίζουν, προκαλούν, ευχαριστούν και αγγίζουν το μαγικό ραβδί μεταμόρφωσης των καρναβαλιστών αλλά και το αλάθητο κριτήριό τους.

Θέματα που δεν χωράνε σε περιγραφές αλλά που θα ξεδιπλωθούν σε όλη την έκτασή τους σκορπώντας χρώματα, ιδέες, ξέφρενο κέφι, γέλιο, ανατρεπτική διάθεση, μαγνητίζοντας τα βλέμματα και προκαλώντας τον θαυμασμό και τα πλατιά χαμόγελα μικρών και μεγάλων.

Οι Πατρινοί καρναβαλιστές δίνουν ραντεβού με την τέχνη του εφήμερου και διαδηλώνουν το μεγάλο και αναφαίρετο δικαίωμά τους, την χαρά και την αγάπη για τη ζωή κάνοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία πράξη σε καιρούς δύσκολους και αντίξοους.
Είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της ευρηματικότητας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζει σαν χείμαρρος τους δρόμους συντονίζοντας την πόλη όλη στους παλμούς της.

Η Μπάντα του Δήμου στη κορυφή της παρέλασης θα ακολουθείται από τα άρματα του Δήμου (τα οποία θα παρελάσουν και απόψε) στην ακόλουθη σειρά:

1. Καρνάβαλος(σχεδιασμός, κατασκευή: Πέτρος Βρυώνης)

2.Αρμα της Βασίλισσας (σχεδιασμός, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης -Νεκτάριος Σαρηγιάννης). Το άρμα με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 Δήμητρα Οικονομοπούλου, πλαισιωμένο με μεταμφιεσμένους υπαλλήλους και φίλους της ΔΕΥΑΠ

3. «Ψωνίσαμε»(σχεδιασμός, κατασκευή: Δημήτρης Ντζουμάνης)

4. «Σύμφωνο Συμβίωσης (Πολιτικής)»(σχεδιασμός, κατασκευή: Αγνή Στασινού)

5. «Προπομπός Κιθαρίστας» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

6. «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

7.«Ο Γάτος στη Σκεπή» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

8.«Πειρατικό Καράβι» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

9.«Το Τρενάκι» (σχεδιασμός, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης) από το Καρναβάλι των Μικρών

10. «Το Κάστρο» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

11. «Δεντράκια και Μανιτάρια» (σχεδιασμός, κατασκευή: Παντελής Χατζόπουλος) από το Καρναβάλι των Μικρών

12. Μουσικό Άρμα

Στην παρέλαση θα παρελάσουν επίσης και τα τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου, που θα συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια, μπαλκόνια της Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄.

Από το τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ 2 από τις 14.00 έως τις 16.00 θα μεταδοθεί ζωντανά η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού 2016 μεταφέροντας σε κάθε άκρη της Ελλάδας και όχι μόνο τη ζωντάνια, τον παλμό, τη φρεσκάδα, την ευρηματικότητα, τη φαντασία, τη σάτιρα και όλα τα αυθεντικά χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής της Πάτρας.

Παρουσιαστές της παρέλασης θα είναι η Νατάσσα Τραγουστή και ο Παύλος Σούλης.

thebest.gr

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μισθοί +118€ από Ιανουάριο: Μεγάλη ανατροπή για χιλιάδες εργαζόμενους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 25/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μια σταγόνα γάλα στον καφέ μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία που δεν
Ιστορίες εργασιακής τρέλας: «Γιατί σπούδασα οικονομικά; Για να φτιάχνω καπουτσίνο με αφρό που να σχηματίζει το γράφημα του πληθωρισμού;»
Πτυχίο στα Οικονομικά, καριέρα στο freddo espresso...
Ιστορίες εργασιακής τρέλας: «Γιατί σπούδασα οικονομικά; Για να φτιάχνω καπουτσίνο με αφρό που να σχηματίζει το γράφημα του πληθωρισμού;»
anaplirotes-kathigites
Καλοκαίρι για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς: Μια εποχή ανασφάλειας, προσμονής και θυσίας
Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο άνθρωπος που δίδαξε μια τάξη όλη τη χρονιά, που αντικατέστησε τον μόνιμο δάσκαλο, που στάθηκε σαν πυλώνας στο σχολείο...
Καλοκαίρι για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς: Μια εποχή ανασφάλειας, προσμονής και θυσίας