Ο Βασίλης Καψούρος, συνεργάτης του Σταύρου Τσιώλη και της Ελένης Αλεξανδράκη, ένας από τους σημαντικότερους διευθυντές φωτογραφίας του ελληνικού σινεμά, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με τη μηχανή του, σε ηλικία 58 ετών.
Πριν από το θανατηφόρο τροχαίο, που έγινε στο Διμηνιό της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών -Κορίνθου, ο Βασίλης Καψούρος βρισκόταν στην Αθήνα, συνεργαζόμενος με τον Σταύρο Τσιώλη για τα γυρίσματα της ταινίας «Γυναίκες που περάσατε από εδώ».
Με τον Σταύρο Τσιώλη ξεκίνησαν τη συνεργασία τους από το «Σχετικά με το Βασίλη» του 1986 συνεχίζοντας μαζί έως και το «Φτάσαμεεεε» του 2004. Ο Βασίλης Καψούρος ήταν διευθυντής φωτογραφίας και στις τρεις ταινίες μυθοπλασίας της Ελένης Αλεξανδράκη («Σταγόνα στον Ωκεανό», «Η Νοσταλγός», «Ο Αρσιβαρίστας και ο Άγγελος»), αλλά και της Μυρτούς Παράσχη στα δύο ντοκιμαντέρ που γύρισε («Ο Ιερός Βράχος» το 1998 και την «Επανάσταση της Σιωπής» του 1997), ενώ υπήρξε συνεργάτης σε ταινίες μικρού μήκους του Νίκου Γραμματικού, του Δημήτρη Μπίτου, του Δημήτρη Παντελιά και άλλων.
Πηγή: nooz.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ