Thumbnail
Προβλήματα και... "ανεξήγητες ασυνέπειες" 

Προβλήματα και... "ανεξήγητες ασυνέπειες" με την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα εντοπίστηκαν σε άλλα 800.000 οχήματα Volkswagen VW, Skoda, Audi και SEAT.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι εντοπίστηκαν "ανεξήγητες ασυνέπειες" στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) σε άλλες 800.000 ντιζελοκίνητα οχήματα του ομίλου.

"Κατά τη διάρκεια των εσωτερικών ελέγχων, διαπιστώθηκαν ανεξήγητες ασυνέπειες όσον αφορά τη μέτρηση του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα. Εξ όσων γνωρίζουμε μέχρι τώρα, (το πρόβλημα) αφορά περίπου 800.000 αυτοκίνητα του ομίλου" ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με τη VW, δεν τίθεται θέμα για την ασφάλεια των αυτοκινήτων αυτών.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτή η "ανωμαλία" στη μέτρηση των επιπέδων εκπομπής του CO2,παρατηρήθηκε στους κινητήρες ντίζελ των 1,4, 1,6 και 2 λίτρων των μοντέλων της VW, της Skoda, της Audi και της Seat. "Ενοχοποιείται" επίσης και ένας βενζινοκινητήρας.

«Μια αρχική εκτίμηση υπολογίζει το οικονομικό κόστος σε περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Ο όμιλος Volkswagen βρίσκεται εδώ και περίπου έναν μήνα στο «μάτι του κυκλώνα» καθώς αποκαλύφθηκε ότι σε 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα είχε τοποθετηθεί ένα παράνομο λογισμικό που παραποιούσε τους ελέγχους εκπομπής ρύπων.

Η διοίκηση της εταιρείας «θα ξεκινήσει αμέσως διάλογο με τις αρμόδιες αρχές όσον αφορά τις συνέπειες αυτής της διαπίστωσης», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα